Voorstelling Welzijnshuis aan seniorenraad en adviesraad personen met beperking

donderdag 24 november 2022

Op dinsdag 8 november organiseerden het gemeentebestuur en het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW) een inspraakvergadering voor een delegatie van de seniorenraad en de adviesraad voor personen met een beperking. De plannen van het nieuwe Welzijnshuis werden in detail toegelicht. Daarnaast kregen de aanwezigen meer info over de visie op parkeren op de nieuwe site, de aanleg van de omgeving en de timing van de bouwwerken. Achteraf was er ruimte voor vragen en gesprek. Ook op vrijdag 18 november werden de plannen voorgesteld op de seniorenraad.

Zoals eerder in 2021 al aangekondigd, slaan het CAW en het gemeentebestuur de handen nóg sterker in elkaar met een nieuwbouw op welzijnssite Ten Hove. Ons doel is dat alle inwoners van Mol, maar ook uit de ruimere regio van Balen, Dessel en Retie in het Welzijnshuis terechtkunnen voor eender welke welzijnsvraag.

Om de bijkomende parkeernoden op te vangen zonder de Jakob Smitslaan extra te belasten, investeert het gemeentebestuur bijkomend in een ondergrondse parking.

De ingebruikname van het gebouw is gepland voor 2025.

Meer info: Sofie Aerts, 014 33 08 51, sofie.aerts@gemeentemol.be