Naar inhoud
Gemeente Mol

Knus in Mol: 6 knusse topactiviteiten om te overwinteren in MooiMol!

Homepage website banner knus
donderdag 24 november 2022

Van zaterdag 3 december tot en met zondag 8 januari krijgt MooiMol een warm dekentje vol gezellige activiteiten over zich heen onder de naam ‘Knus in Mol’. De winterse verhaalwandeling en blikvanger ‘De Lichtzoeker’ kan je heel de periode bezoeken van 16.30 tot 21.30 uur. De handelaars openen ook extra de deuren, het Zilvermeer tovert het domein om naar een magisch winterparadijs, het peperkoeken mannetje neemt je weer mee op kerstzoektocht en de feestelijk verlichte tractoren doorkruisen heel onze gemeente. Ook in onze gehuchten kan je terecht voor sfeervolle activiteiten.

Terwijl we de afgelopen jaren ons eindejaarsprogramma lanceerden onder de slagzin ’t Gloeit in Mol, kiezen we dit jaar voor Knus in Mol. Door de fors gestegen energieprijzen gaan we in samenspraak met onze handelaars voor minder kerstverlichting, een opstart na Sinterklaas en beperkte branduren. Dit wil niet zeggen dat het er minder gezellig op wordt!

Dompel je onder in de magische ontdekkingstocht van 3 kilometer door de straten van onze gemeente. Je beleeft het verhaal van kleinzoon Jacquot en zijn ongelofelijke, smokkelende, hondenknuffelende, wereldreizende, maanlichtvangende, fantastische opa Jakob Smits.

Van zaterdag 3 december tot en met zondag 8 januari. Elke dag van 16.30 tot 21.30 uur. De wandeling start op Markt 24.

Laat je meeslepen langs de feeërieke paden en fonkelende lichtjes langs de mooiste plekjes van het Zilvermeer. Mysterieuze figuren, vuurshows, livemuziek, warme drankjes en nog zoveel meer staan voor je klaar! Door het grote succes organiseert het Zilvermeer twee dagen Wintersfeer!

Vrijdag 16 en zaterdag 17 december vanaf 17.15 uur. Tickets koop je op www.zilvermeer.be.

Onze handelaars van het Centrum openen hun deuren op de zondagen voor de feestdagen, speciaal voor jouw kerstcadeautjes!

Zondag 11 en 18 december van 13 tot 18 uur

Help jij het eenzame peperkoeken mannetje met zijn zoektocht naar een lief?

Vul de juiste antwoorden in op de kerstpuzzel en maak kans op een peperkoeken mannetje en een Mols Kadoke van 10 euro. Wij schenken er wekelijks 3 weg.

Als bonus hebben wij echte peperkoeken mannetjes verstopt in de etalages van het Centrum. Kan jij ze allemaal vinden? Zoek ze en win als bonusprijs een Mols Kadoke van 50 euro.

Van woensdag 7 december tot en met zondag 8 januari

Ook dit jaar zijn ze er weer: de prachtig versierde kersttractoren! Ze vertrekken aan Café Christiane in de Zwaluwstraat en rijden meteen naar woonzorgcentrum Ten Hove in het Centrum. Langs de Rozenberg trekken ze naar Sluis om, na een stop bij De Witte Mol, via de Turnhoutsebaan langs Achterbos en Ezaart te passeren. Daar bezoeken ze ook Den Brand. Van daar rijden de tractoren opnieuw naar hun vertrekpunt in Millegem om daar rond 21 uur aan te komen. Volg live op de Facebookpagina ‘Landelijke gilde Millegem' waar de tractoren zich op elk moment bevinden.

Vrijdag 23 december vanaf 18 uur

Verenigingen en organisatoren zetten hun gehucht in de kijker met allerlei sfeervolle activiteiten. Het volledige overzicht en alle details per gehucht vind je op www.gemeentemol.be/gloeiendegehuchten.

Van maandag 5 december tot en met zondag 8 januari

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/knusinmol