Naar inhoud
Gemeente Mol

Beestenbos schenkt 1.500 euro aan Kom op adem-weekends voor jongeren met kanker

1710 Cheque Beestenbos voor KotK
woensdag 19 oktober 2022

De vzw Beestenbos overhandigde op 11 oktober een cheque van 1.500 euro aan het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo. Dit is de opbrengst van het muziekevenement ‘Beestenbos’ dat de vzw op 1 en 2 juli organiseerde. Het evenement vindt jaarlijks plaats en telkens gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar koos de vzw voor het nieuwe initiatief ‘Kom op adem-weekends’ waaraan jongvolwassenen met of na kanker kunnen deelnemen. De weekends vinden plaats op het Zilvermeer. Het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo zijn de vzw enorm dankbaar dat zij dit unieke project steunen. Een warm gebaar.

Onder het motto ‘ontmoeten zonder moeten’ organiseert de vzw Beestenbos jaarlijks het muziekfestival ‘Beestenbos’ nabij de 15 Kapellekens. Als actieve jongerenwerking zet de vzw steeds in op amusement en sociaal engagement. Zowel voor jong als oud moet feesten toegankelijk en betaalbaar zijn, daarom is de inkom steeds gratis.

Met de opbrengst van het evenement probeert de vzw jaarlijks een doelgroep te ondersteunen die ze ook met hun werking willen bereiken. Dit jaar koos de vzw voor initiatieven die zich inzetten ter ondersteuning van jongvolwassenen met de diagnose kanker.

Kom op adem-weekends

De ‘Kom op adem-weekends’ van het Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo passen hier perfect in. Op een unieke locatie op het Zilvermeer kunnen jonge lotgenoten hun verhaal kwijt, deelnemen aan activiteiten of gewoon ontspannen. De weekends staan helemaal in het teken van innerlijke rust, vriendschap, zelfontplooiing en mogen-zijn. Er wordt een 4-tal weekends per jaar georganiseerd, dit is voor deze doelgroep uniek in Vlaanderen.

Enorm dankbaar

Het Mols comité Kom op tegen Kanker en Lotinco zijn de vzw Beestenbos enorm dankbaar voor hun steun. De weekends worden gratis aangeboden, het mooie bedrag van 1.500 euro is dan ook heel welkom!

Meer info:

> Mols comité Kom op tegen Kanker en LotinCo, 014 33 05 03, tegenkanker@gemeentemol.be

> www.vzwbeestenbos.be