Naar inhoud
Gemeente Mol

Opgepast met ronselaars die telefonisch vragen een overeenkomst op te zeggen

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
donderdag 13 februari 2014

Reclameronselaars zijn in onze gemeente aan de slag om met een list handelaars te verleiden tot het ondertekenen van een advertentieovereenkomst.

De oplichters maken de handelaar telefonisch duidelijk dat ze een fax moeten ondertekenen en terugsturen om een advertentieovereenkomst op te zeggen. Uiteindelijk gaat het niet om het verbreken van een overeenkomst, maar wel om een bestelling van meer dan 200 euro per maand. Dit laatste staat ondergeschikt in kleinere letters op de overeenkomst vermeld. We raden dan ook aan om het telefoongesprek meteen te onderbreken en niet op het voorstel in te gaan. Op de fax prijkt de bedrijfsnaam Explore Direct van een Nederlandse firma. Zij ronselen adverteerders voor de site www.vrijetijdspagina.eu.

Mail handelaar

Het gemeentebestuur ontving van een handelaar volgende mail met extra toelichting: “Ik werd zonet per telefoon gecontacteerd door een zekere X. Hij meldde mij dat wij onze advertentie bij de Belgische vrijetijdsgids telefonisch opgezegd hadden, maar dat ik daartoe nog een fax moest terug sturen. Hij zou mij die doorfaxen, en reeds aanduiden dat ik niet meer wou verlengen en verwijderen. Ik ontving de fax, waarna hij me terug opbelde, met de vraag die even snel te ondertekenen zodat hij zijn dossier kon afronden en onze advertentie kon verwijderen. In de kleine lettertjes staat uiteraard dat het om een bestelling van een advertentie ging, voor € 219/maand. Ik heb deze oplichter dan ook even duidelijk gemaakt dat ik niet dom ben en heb de communicatie verbroken.”

Meer info: dienst lokale economie, 014 33 08 98, lokale.economie@gemeentemol.be