Naar inhoud
Gemeente Mol

Hulp nodig bij aanvraag extra toelage huisbrandolie of propaan? Kom langs!

2807 Extra toelage huisbrandolie of propaan
woensdag 3 augustus 2022

Om de stijging van de energiefacturen voor gezinnen te beperken, kent de federale regering een toelage van 225 euro toe. Het gaat om een eenmalige toelage voor alle inwoners die hun hoofdwoning verwarmen met huisbrandolie of propaan in bulk. Er zijn geen speciale voorwaarden. Je vraagt de toelage online aan bij de Federale overheidsdienst economie of je print een formulier af. Heb je hulp nodig? Dan helpt de dienst seniorenplus (Jakob Smitslaan 24) je graag op de vrije inloop dinsdag- of vrijdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur. Je bent na afspraak op het nummer 014 33 16 00 ook welkom op de woon- en energiedag van donderdag 20 oktober. Breng zeker de factuur en het betalingsbewijs van de levering mee, je elektronische identiteitskaart en de pincode.

Je vraagt de extra toelage zelf aan voor leveringen uitgevoerd tussen 15 november 2021 en 31 december 2022. De klassieke verwarmingstoelage kan je gelijktijdig aanvragen. Let op: aan de klassieke verwarmingstoelage zijn wel voorwaarden verbonden. De maatschappelijk werker bekijkt of je recht hebt.

Hoe aanvragen?

Je dient de aanvraag in:

  • Online met je elektronische identiteitskaart, de bijhorende pincode en een kaartlezer.
  • Op papier door het aanvraagformulier af te drukken, in te vullen en aangetekend op te sturen. Het juiste adres vind je terug onderaan het formulier.

Hulp nodig?

Dienst seniorenplus helpt je verder tijdens de vrije inloopmomenten op dinsdag- en vrijdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur op welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24).

Woon- en energiedag op donderdag 20 oktober van 9 tot 12 of van 13 tot 16 uur op welzijnssite Ten Hove (Jakob Smitslaan 24, zaal 8 en 9). Je maakt hiervoor een afspraak op het nummer 014 33 16 00. Tijdens de woon- en energiedag bekijken we hoe je de energiefactuur kan verlagen en kunnen we je helpen om de extra toelage aan te vragen.

Wat meebrengen?

Voor het aanvragen van de extra toelage breng je mee:

  • factuur van de levering
  • betalingsbewijs
  • elektronische identiteitskaart en de pincode

Voor de woon- en energiedag zorg je voor volgende documenten:

  • je jaarfactuur elektriciteit en gas
  • de gegevens van je omvormer als je zonnepanelen hebt (piekvermogen)

Meer info:
> dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

> sociale dienst, 014 33 15 11, 0474 56 42 35, socialedienst@gemeentemol.be