Naar inhoud
Gemeente Mol

Verhoogd politietoezicht en doorgangsverbod aan put van Rauw

dinsdag 19 juli 2022

Door het warme weer de afgelopen dagen verhoogt onze politie het toezicht aan de put van Rauw. Om autoverkeer tot aan de put te ontmoedigen, geldt tot en met 31 augustus een doorgangsverbod in de Zandstraat en in alle woonstraten (Pastorijstraat en Verkallenstraat) die vanaf de Zandstraat naar de put leiden. De bewoners van de Zandstraat ontvangen hierover een bewonersbrief.

Tijdens het verhoogd toezicht controleert de politie alle basisregels die gelden voor de put van ’t Rauw. Aan alle toegangswegen naar de put van Rauw staan grote informatieborden met deze regels. Zo geldt er een zwem- en watersportverbod, zijn barbecueën en vuur maken verboden en moeten honden aan de leiband. Uiteraard zijn zwerfvuil en sluikstorten eveneens niet toegelaten. Daarnaast zal de politie streng toezien op foutparkeerders.

Doorgangsverbod

Ter hoogte van de put geldt een permanent doorgangsverbod om te vermijden dat mensen hun auto dicht bij het water parkeren. Dit doorgangsverbod breiden we tijdelijk uit tot en met de Zandstraat om autoverkeer van en naar de put extra te ontmoedigen. Bewoners kunnen uiteraard wel steeds door.

Perfecte zwemalternatieven

De put van Rauw is een prachtige plaats om te wandelen en te genieten van het uitzicht. Strandtoerisme is hier evenwel niet aan de orde. Daarvoor hebben we met het Zilvermeer en openluchtzwembad Vita Den Uyt prachtige en unieke alternatieven. Het gemeentebestuur en de politie ontvangen regelmatig meldingen van buurtbewoners over geluidsoverlast, zwerfvuil,…. Daarom volgen we de situatie nauwgezet op in samenwerking met de politie.

Genieten van MooiMol

We hopen dat onze inwoners en bezoekers de komende vakantieweken blijven genieten van dit unieke meer, het grootste binnenwater van Vlaanderen. Het is een stukje MooiMol waar we bijzonder fier op zijn. Op een respectvolle manier de natuur en sfeer opsnuiven blijft dus zeker mogelijk. We hebben verschillende instappunten met voldoende parkeermogelijkheden voor een wandeling: Kerkplein Rauw, parking ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg) en ’t Kristallijn (Blauwe Keidreef).

Dromen over de Put van Rauw

Deze zomer loopt er met ‘Dromen over de Put van Rauw’ een vrije wandeling met kaart rond het meer. Je wordt daarbij uitgenodigd om je ideeën of bedenkingen tijdens de wandeling op een kaartje te noteren en aan ons kenbaar te maken. Dit kan ook online. Je leest er meer over via deze link: https://www.gemeentemol.be/nieuwsdetail/15573/dromen-over-de-put-van-rauw-wandeling-met-kaart-en-buitenexpo-in-zomer

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be