Naar inhoud
Gemeente Mol

Ook basisschool Klim-Op krijgt nieuwe ZEBRApaden vóór de start van schooljaar

dinsdag 28 juni 2022

Nog vóór de start van het nieuwe schooljaar in september krijgt ook gemeentelijke basisschool Klim-Op in Ginderbuiten twee nieuwe opvallende ZEBRApaden. Om zeker te zijn van de locatie ging het gemeentebestuur in overleg met de school en het dorpsteam van Ginderbuiten. Met de aanpassingen willen we samen de verkeersveiligheid aan de school verbeteren. Klim-Op is een van de laatste scholen die nieuwe zebrapaden krijgt. Sint-Lutgardis sluit in het najaar het rijtje af na de heraanleg van Centrum West.

Het gemeentebestuur beloofde in 2020 nieuwe opvallende ZEBRApaden aan alle scholen. Omdat er in Ginderbuiten verschillende locaties mogelijk waren (Ginderbuiten, Toemaathoek, Scheppelijkestraat of Lichte Hoeve) was bijkomend overleg nodig. De verschillende opties werden besproken met de school en het dorpsteam van Ginderbuiten. Het definitieve voorstel werd door iedereen enthousiast en unaniem goedgekeurd. 

Waar?

Het bestaande zebrapad op Ginderbuiten ter hoogte van basisschool Klim-Op wordt vervangen door een opvallend groen exemplaar met aan beide kanten een afbeelding van een zebra, een ZEBRApad. In Toemaathoek wordt een nieuw ZEBRApad geschilderd ter hoogte van de Scheppelijkestraat.

Veilige schoolomgeving

De nieuwe ZEBRApaden zorgen niet alleen voor een veiligere oversteek, maar geven ook een duidelijk signaal aan de automobilist dat hij hier jonge voetgangers kan verwachten en zich in een schoolomgeving bevindt.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be