Naar inhoud
Gemeente Mol

Kinderraad sloot op 22 juni werkingsjaar af met zwerfvuilactie en een ijsje

donderdag 23 juni 2022

Op woensdag 22 juni sloot de kinderraad z’n werkingsjaar af met een zwerfvuilactie. Gewapend met vuilniszakken en zwerfvuilknijpers gingen de kinderen op pad om zwerfvuil te rapen. Na enkele uurtjes oogde onze gemeente weer een beetje mooier. Dankjewel Kinderraad, knap werk!

De zwerfvuilactie eindigde bij het Polonijsje in Ginderbroek waar we de kinderen trakteerden op een verkoelend ijsje. Ook kinderburgemeester Cas Delaet bedankte de kinderraadsleden en deelde chipszakjes uit.

Een welgemeende dankjewel aan kinderburgemeester Cas Delaet en alle kinderraadsleden voor hun enthousiaste inzet afgelopen jaar.

Kinderraad

Het gemeentebestuur wil kinderen actief betrekken bij thema’s die anders door volwassenen geregeld worden. Op de kinderraad bespreken we thema’s die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren binnen onze gemeente. Denken we bijvoorbeeld maar aan speelterreinen, activiteiten zoals Alles Kids en Grabbelpas, sport, milieu, acties tegen pesten, kinderrechten, gezonde voeding,…

De kinderraad vindt meestal plaats in de raadzaal van ’t Getouw, maandelijks op de derde woensdag van de maand tussen 14 en 16 uur. In de kinderraad zetelen leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. De verkiezingen gebeuren jaarlijks.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, jeugddienst@gemeentemol.be