Naar inhoud
Gemeente Mol

Doorgangs- en parkeerverbod op verkeersvrij parcours braderie van 22 tot 26 juni

Bekijk ook

woensdag 15 juni 2022

Vanaf woensdag 22 juni (9 uur) tot zondag 26 juni (20 uur) geldt een doorgangs- en parkeerverbod op het parcours van de braderie. Ook de Corbiestraat, het Rondplein en het pleintje Schansstraat zijn betrokken in de braderiezone. Door de braderie verplaatsen we op zondag 26 juni de dierenmarkt naar de Corbiestraat, Boomgaardstraat en Adolf Reydamslaan. Ook hiervoor gelden tijdelijke verkeersmaatregelen.

> Welke verkeersmaatregelen gelden tijdens de braderie?

De braderie vindt plaats op een verkeersvrij parcours in het Centrum. De braderiezone strekt zich uit over de Statiestraat (na de Boomgaardstraat), de Voogdijstraat, Kloosterstraat, Lakenmakersstraat, Laar, Baron van Eetveldeplein en Graaf de Broquevillestraat tot aan de Edmond Van Hoofstraat.

In deze zone geldt een volledig doorgangs- en parkeerverbod op:

  • Woensdag 22 juni van 9 tot 22 uur
  • Donderdag 23 juni van 9 tot 22 uur
  • Vanaf vrijdag 24 juni van 9 uur doorlopend tot zondag 26 juni om 20 uur

Wanneer een doorgangsverbod geldt in een bepaalde straat of zone betekent dit dat deze uitsluitend toegankelijk is voor voetgangers. Ook bewoners kunnen in deze periodes eventuele privéparkings met hun wagen niet bereiken of verlaten. We adviseren daarom bewoners om tijdig hun auto te verplaatsen naar een randparking of parkeerplaats buiten de braderiezone.

Ook leveringen per auto of vrachtwagen zijn in deze periode niet mogelijk. In de zones en straten waar een doorgangsverbod geldt, mag je op deze momenten ook niet parkeren.

Corbiestraat en Rondplein

Ook de Corbiestraat en het Rondplein zijn betrokken in de braderiezone. Het horecagedeelte van de Corbiestraat is al verkeersvrij en ingericht als Cosy Corbie. Het Rondplein blijft grotendeels bruikbaar als parking via de Sint-Pieterstraat.

De ontsluiting van het Rondplein verloopt via de Gasthuisstraat en Edmond Van Hoofstraat. Wel geldt er een tijdelijk doorgangsverbod voor auto’s op de lange as langs het Rondplein in het verlengde van de Lakenmakersstraat (noordzijde Rondplein).

Dit doorgangsverbod geldt voor de volledige tijdsduur van de braderie vanaf woensdag 22 juni (9 uur) tot zondag 26 juni (20 uur). Op die manier krijgen ook de handelaars op dit gedeelte de kans om veilig uitstalkraampjes te maken en deel te nemen aan de braderie.

Pleintje Schansstraat en Achterpad

Ook het pleintje Schansstraat wordt betrokken in de braderiezone. Het pleintje is voor auto’s niet meer toegankelijk. Voor bewoners van het Achterpad en garage Rondplein 13-14 blijft een doorgang mogelijk via Rondplein. Garage Gasthuisstraat 4, gelegen in de Schansstraat, blijft bereikbaar via Edmond Van Hoofstraat.

 

Parkeren?

Het Rondplein (via de Sint-Pieterstraat), centrumparking ’t Getouw (via Rozenberg) en centrumparking Sint-Pieter (via Markt) blijven steeds bruikbaar als parking. Door de grote drukte op de braderie adviseren we om deze dagen zoveel mogelijk met de fiets naar het Centrum te komen of de gratis randparkings (Rivierstraat, Den Uyt, Hangarstraat en Keirlandse Zillen) te gebruiken.

Verplaatsen dierenmarkt

Door de braderie wordt de dierenmarkt op zondag 26 juni verplaatst naar: Corbiestraat (van Rondplein tot Boomgaardstraat), Boomgaardstraat en Adolf Reydamslaan (van Corbiestraat tot St.-Pieterstraat). Hiervoor gelden in deze zone tijdelijke verkeersmaatregelen van 5 tot 15 uur.

Over de braderie als fietser? Altijd met je fiets aan de hand!

Moet je met de fiets over de braderiezone? Ga dan altijd met je fiets aan de hand. Het is verboden om te fietsen op de braderie en het is bovendien erg gevaarlijk voor wandelende braderiebezoekers. Er zijn voldoende veilige alternatieven om de braderiezone met de fiets te vermijden. Je kan via de Wandelweg langs de Nete om de drukte heen fietsen. Langs de andere kant van het Centrum volg je via het Charel Coolspad de doorsteek langs de Academie voor Muziek en Woord om zo via de Guido Gezellestraat de Rozenberg te bereiken.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 81, verkeersdienst@gemeentemol.be