Naar inhoud
Gemeente Mol

UiTPAS-infoavond voor verenigingen en organisatoren op 20 juni: schrijf in!

woensdag 8 juni 2022

Het gemeentebestuur roept alle verenigingen en organisatoren op om in te schrijven voor de infoavond over de nieuwe UiTPAS op maandagavond 20 juni, om 19.30 uur in Schouwburg Rex. De omschakeling van de gemeentelijke vrijetijdscheques naar de nieuwe regionale UiTPAS gaat in vanaf 1 januari 2023. Omdat we beseffen dat dit een grote impact heeft op de werking van verenigingen, vragen we om zeker aanwezig te zijn. Inschrijven doe je vóór 20 juni via www.gemeentemol.be/uitpas.

Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. De gemeentelijke vrijetijdscheques verdwijnen. Onze verenigingen ontvangen jaarlijks heel wat vrijetijdscheques voor hun activiteiten, lidgeld, materiaal,… Het is dus zeer belangrijk dat ze weten wat de omschakeling concreet inhoudt.

Wat is UiTPAS?

De UiTPAS is een ‘klantenkaart voor vrije tijd’, een spaar- en beloningsprogramma waarbij iedereen die deelneemt aan vrijetijdsactiviteiten punten kan sparen. Die punten ruil je achteraf voor toffe voordelen. Denk hierbij aan een gratis gadget, een gratis zwembeurt, korting op een culturele voorstelling,…

Doelgroepen behouden via deze UiTPAS bovendien een aangepast tarief voor betalende activiteiten. Inwoners met recht op verhoogde tegemoetkoming of vrijetijdskorting betalen slechts 20% van de standaardprijs. Zo houden we vrije tijd toegankelijk voor iedereen.

Waarom UiTPAS voor verenigingen?

Onze verenigingen dragen enorm bij tot het grote vrijetijdsaanbod in onze gemeente. Hun aanbod kan dus zeker niet ontbreken in het UiTPAS-aanbod!

Bovendien biedt de omschakeling drie grote voordelen voor verenigingen en organisatoren:

1. Extra promotie van het aanbod

Vanaf 1 januari maken we als gemeente deel uit van de UiTPAS Regio Kempen, een regio van twintig gemeenten waarin je kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod met je UiTPAS. Activiteiten zullen dus niet enkel zichtbaar zijn voor onze inwoners, maar evengoed gepromoot worden in de andere steden en gemeenten. We gebruiken hiervoor onze eigen gemeentelijke communicatiekanalen, maar ook bijkomende, regionale kanalen.

2. Administratieve vereenvoudiging

Wanneer doelgroepen gebruikmaken van het aanbod van verenigingen, kunnen ze dit aan 20% van de standaardprijs. De rest van het bedrag schiet de vereniging als het ware voor. Door het centrale UiTPAS-systeem krijgen verenigingen dit ‘voorschot’ automatisch en structureel terugbetaald.

3. Sociaal engagement

Door mee te werken met UiTPAS dragen onze verenigingen bij aan MooiMol. Onze deuren staan open voor iedereen!

Infoavond maandag 20 juni

Om verenigingen de kans te geven zich voor te bereiden op de omschakeling organiseren we een uitgebreide infoavond: