N18 tussen Dessel en Retie volledig afgesloten vanaf 18 mei, omrijden via Brasel

1605 N 18 tussen Dessel en Retie volledig afgesloten vanaf 18 mei
maandag 16 mei 2022

Het gemeentebestuur van Dessel meldt dat de N18 tussen Dessel en Retie vanaf woensdag 18 mei tot vermoedelijk midden juli afgesloten wordt voor alle verkeer, met uitzondering van fietsers. Dit volledig afsluiten is noodzakelijk voor het uitvoeren van ingrijpende rioleringswerken op één van de kruispunten van de N18. Dessel voorziet in beide rijrichtingen een omleiding via Brasel. Let op: via de N118 kan je tot en met 23 juni uitsluitend richting Retie rijden. In de andere rijrichting geldt eveneens een omleiding via Brasel.

Ook voor onze inwoners hebben de werken op de N18 en N118 een grote impact, vooral om de autostrade E34 te bereiken.

Tot voor kort kon je via de N18 Dessel – Retie eenvoudig tot in Retie geraken. Voor de andere rijrichting gebruikte je de N118 tot Brasel. Vervolgens kon je zo naar Dessel en verder naar Mol. Op de N118 worden er wegenwerken uitgevoerd aan de fietspaden tussen Brasel en de brug van Sas VII. Deze werken duren tot omstreeks 23 juni, waarna deze werfzone verder opschuift richting Geel.

N18 volledig afgesloten

Om rioleringswerken ter hoogte van één van de kruispunten op de N18 te kunnen uitvoeren, moet deze gewestweg tussen woensdag 18 mei en midden juli volledig afgesloten worden. Voor fietsers wordt een veilige passage voorzien.

Dessel voorziet op het eigen grondgebied bewegwijzerde omleidingen in beide rijrichtingen:

• Vrachtwagens

Zwaar verkeer (+3.5 t) wordt omgeleid via Broekstraat – Boeretangsedreef- Kastelsedijk - N18.

• Auto’s

Auto’s worden omgeleid via het centrum van Dessel. Deze omleiding loopt via Kwademeer, Bergenstraat – Brasel – N118.

Via Castelsebaan?

Vanuit Mol kan je ook in Retie geraken via de Castelsebaan. Deze mogelijkheid geldt door de werken op de N118 niet in de andere rijrichting.

Meer info: www.dessel.be