Naar inhoud
Gemeente Mol

Ecologisch tuinieren? Kom naar de Ecodemotuin voor tips, ervaringen én oogst!

Bekijk ook

maandag 16 mei 2022

Iedereen met vragen rond ecologisch tuinieren, composteren of het laten verwilderen van de tuin kan terecht in de Ecodemotuin. Van mei tot september staat de tuin in het Mariëndal elke vrijdagavond open vanaf 19 uur. Vanaf september kan je er elke zaterdagvoormiddag terecht tussen 10 en 12 uur. Je krijgt tips en wisselt ervaringen uit met anderen. Als je helpt met zaaien en oogsten, krijg je bovendien een deel van de oogst! Jeuken die groene vingers al? Kom langs!

De Ecodemotuin ontstond meer dan tien jaar geleden als ‘toontuin’ en wil tonen hoe het ook anders kan. Ondertussen groeide de tuin uit tot inspiratietuin voor ecologisch tuinieren. Vrijwilligers van VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) werken er elke week samen met geïnteresseerde inwoners in de moestuin. Onder het motto ‘Al doende leer je’ tonen ze dat iedereen duurzaam, op een natuurvriendelijke manier kan tuinieren. Zo ontdek je hoe je met eenvoudige trucjes toch je oogst kan garanderen in ons steeds droger wordend klimaat.

Aanbod

Naast de moestuin vind je in de Ecodemotuin ook een stadsiertuin, kruidenspiraal, bloemenweide, voedselbosrand met lekkers voor mens en natuur, een net aangelegde hoogstamboomgaard, hooiland en nog veel meer. De vrijwilligers proberen allerlei dingen uit en zetten mensen aan dat thuis ook te doen.

Wekelijkse bijeenkomsten

Kom langs! Of nog beter: doe mee! Zo bouw je stap voor stap, doorheen de seizoenen, ervaring op om er thuis ook een ecologisch paradijs van te maken.

Iedereen is welkom op de wekelijkse bijeenkomsten:

  • Van mei tot september: elke vrijdagavond vanaf 19 uur
  • Van september tot mei: elke zaterdagvoormiddag tussen 10 en 12 uur

Je komt langs wanneer het past en vertrekt ook weer wanneer je wil. Alles verloopt heel gemoedelijk en spontaan.