Naar inhoud
Gemeente Mol

Cultuurcentrum Mol zet sterk in op steunpilaren muziek, comedy en theater

Ontwerp zonder titel (1)
maandag 16 mei 2022

Met een ijzersterke programmatie voor de traditionele podiumpijlers muziek, comedy en theater wordt de Kempense cultuurliefhebber komend seizoen meer dan ooit op zijn of haar wenken bediend. Cultuurcentrum Mol lanceert op maandag 23 mei het volledige aanbod voor het cultuurseizoen 2022 – 2023. We verwelkomen op de podia van Schouwburg Rex en Zaal ’t Getouw een fraaie lijst van artiesten, waaronder zowel klinkende namen als aanstormend talent. Tickets zijn online en telefonisch te koop vanaf donderdag 9 juni. Snel kiezen én beslissen, luidt de boodschap. Er wordt net zoals vorig seizoen niet meer gewerkt met een loting. Uitverkocht is uitverkocht.

Lachen, ontroering, verbazing,… We beleven het allemaal liefst zonder maskers, capaciteitsbeperkingen of andere restricties. Na twee moeilijke coronajaren hoopt Cultuurcentrum Mol met het cultuurseizoen 2022 – 2023 opnieuw een succesverhaal te schrijven.

Podiumpareltjes

De programmatoren van Cultuurcentrum Mol zochten en vonden voor komend seizoen opnieuw ware podiumpareltjes binnen het grote aanbod. Daarbij hielden ze de traditionele pijlers van muziek, comedy en theater meer dan ooit in ere. Er is niet alleen een mooi aanbod voor volwassenen, zoals steeds zijn er ook heel wat fijne voorstellingen voor de hele familie.

  • Muziekliefhebbers kunnen uitkijken naar de aansprekende stemmen van Gabriel Ríos, Stef Kamil Carlens, Willy Sommers of Meskerem Mees.

  • Comedyfans mogen warm lopen voor de nodige humor rond Steven Goegebeur, Thomas Smith, Jan Jaap van der Wal of Amelie Albrecht. Die laatste won in 2018 als eerste vrouw Humo’s Comedy Cup. Momenteel toert ze met haar debuutvoorstelling ‘Zwaar Leven’.

  • Voor theater kijken we uit naar de komst van acteurs en actrices als Evelien Bosmans, Joke Emmers, Raf Jansen, Lucas Van den Eynde, Sien Eggers en Leah Thys. Met welke voorstellingen en gezelschappen zij komend seizoen in Schouwburg Rex staan ontdek je in het volledige programma.

Naast deze klinkende namen kan je in het cultuurcentrum ook heel wat jong, aanstormend talent bewonderen, én zelfs een onzichtbare man in een unieke theatervoorstelling.

Onder het label ‘Jong Publiek’ presenteert Cultuurcentrum Mol enkele voorstellingen die uitermate geschikt zijn om samen met je tieners te beleven. Zo keert Theater FroeFroe met het muzikale spektakelstuk DIVA terug naar het 18de-eeuwse Italië. Klassieke muziek- en figurentheater, maar dan wél in een onweerstaanbaar jasje voor het jonge publiek.

Verenigingen, film & expo

Naast Schouwburg Rex wordt het ongetwijfeld ook bijzonder druk in Zaal ’t Getouw. De aanvragen van onze cultuurverenigingen om deze zaal te gebruiken voor hun (jaar)voorstelling(en) liepen de afgelopen maanden weer volop binnen. Ook de cultuurverengingen uit de brede regio komen na de moeilijke coronajaren opnieuw op kruissnelheid. Daarnaast blijft Zaal ’t Getouw onze vaste stek voor de wekelijkse film. Ook voor Exporuimte ’t Getouw werken we aan een sterk tentoonstellingsprogramma.

Donk en Rauw

Ook komend seizoen verlaten we geregeld onze eigen infrastructuur en zijn we met onze voorstellingen elders te gast. Voor het eerst organiseren we voorstellingen in Zaal Den Donk, de mooie polyvalente zaal in de voormalige dorpskerk. Traditioneel trekken we ook deze keer naar Rauw voor onze comedyavond in ontmoetingscentrum Hof van ’t Rauw.

Ontdekken, beslissen én bestellen

1. Ontdekken

Maandag 23 mei lanceren we het volledige cultuurseizoen op www.cultuurcentrum-mol.be. Daarnaast vertrekken onze papieren programmagidsen per post naar al wie de voorbije vier seizoenen tickets heeft gekocht voor minstens vijf voorstellingen. Behoor je niet tot deze groep, maar wil je wel een gids om ons programma te ontdekken? Vraag een gratis brochure aan via onze website of haal er eentje op in de foyer van ’t Getouw of Schouwburg Rex.

2. Beslissen

Tussen 23 mei en donderdag 9 juni heb je ruim de tijd om te wikken en te wegen. Spreek met je gezin, familie en vrienden af welke voorstellingen je zeker niet wilt missen.

3. Bestellen

Vanaf donderdag 9 juni om 9.30 uur stipt kan je op www.cultuurcentrum-mol.be de gewenste tickets bestellen en betalen. Naast het kersverse programma maak je dan meteen ook kennis met het nieuwe frisse logo.

We werken voor de online verkoop niet langer met een loting. Uitverkocht is uitverkocht. De website is de snelste en eenvoudigste weg. Lukt dit niet? Ook telefonisch kan je vanaf hetzelfde moment je bestelling doorgeven. Aan de balie in Schouwburg Rex kan je vanaf vrijdag 10 juni tickets kopen.