Naar inhoud
Gemeente Mol

Kinderclub in Sluis breidt dankzij renovatie uit van 42 naar 60 opvangplaatsen

Knipsel
donderdag 12 mei 2022

Dankzij de renovatiewerken van kinderclub Pardoes in Sluis kunnen we de opvangcapaciteit van onze voor- en naschoolse kinderopvang in dit gehucht uitbreiden van 42 naar 60 plaatsen. De renovatiewerken zijn inmiddels gestart. Concreet vormt de aannemer de pastorij en de twee klaslokalen aan de straatkant (Sluis) om tot maar liefst acht ruime en overzichtelijke speellokalen. De buitenruimte wordt omgetoverd tot groene speelruimte. Tijdens de werken blijft de kinderclub open, maar verminderen we noodgedwongen tijdelijk het aantal opvangplaatsen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken eind maart 2023 afgerond.

Kinderclub Pardoes in Sluis behoort tot het netwerk van negen kinderclubs van onze buitenschoolse kinderopvang. De afgelopen jaren investeerde het gemeentebestuur stapsgewijs in de verschillende locaties, waarbij telkens wordt gestreefd naar een capaciteitsuitbreiding en vernieuwing. Het ontwerp van de nieuwe kinderclub focust op huiselijkheid, overzicht (zowel binnen- als buitenruimte), variatie aan speelmogelijkheden en een mogelijkheid tot samenwerking met de school en verenigingen.

Acht speelruimtes en groene speelzone

Kinderclub Pardoes in Sluis heeft al vele jaren zijn vaste stek in de bijgebouwen van de vroegere jongensschool. Bij volle bezetting maakt de kinderclub nu al gebruik van de oude schoollokalen die zich vooraan op de site bevinden.

Na een grondige renovatie van deze oude schoollokalen en de pastorij die bijkomend in gebruik wordt genomen, verhuist deze kinderclub definitief naar dit deel van de site. In totaal voorzien de renovatieplannen acht volledig ingerichte speelruimtes. Daarnaast verwijderen we de bestaande betonverharding en leggen we een nieuw speelterrein aan met meer groen.

De verbouwing respecteert maximaal de oorspronkelijke uitstraling van deze schoolgebouwen. Het totaalbedrag van de werken bedraagt 954.253 euro exclusief btw.

Achttien extra opvangplaatsen na renovatie

Dankzij de renovatie kunnen we in de toekomst 60 kinderen opvangen in de kinderclub, goed voor achttien extra opvangplaatsen. Buiten de opvanguren willen we de vernieuwde lokalen maximaal ter beschikking stellen van onze verenigingen.

Kinderclub blijft open tijdens werken

Ook tijdens de werken blijven we de kinderen opvangen in deze kinderclub. Tijdelijk moeten we daardoor de capaciteit verlagen van 42 naar 30 plaatsen. Op basis van het aantal ingeschreven kinderen verwachten we op dit moment geen grote problemen.

Meer info: buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be