Hinkel je mee tijdens Cosy Corbie in onze uitgaansbuurt?

woensdag 4 mei 2022

Het gemeentebestuur tovert ook deze lente en zomer de uitgangsbuurt van de Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In samenwerking met de horeca-uitbaters creëren we opnieuw een gezellige zuiderse sfeer waar je heerlijk kan genieten van een terrasje. Het petanqueterrein van vorig jaar ruimt plaats voor een uitdagend hinkelparcours op het Santo Tomásplein. Hinkel je mee?

Vorige zomer werd het horecagedeelte van de Corbiestraat voor het eerst omgetoverd tot Cosy Corbie. De horeca-uitbaters kregen daarbij ook de kans om grotere terrassen te plaatsen. Na een evaluatie van de eerste editie trekken we ook dit jaar de kaart van een sfeervol en kleurrijke horecagebeuren.

Dit jaar beperkt Cosy Corbie zich tot de horecazone in de Corbiestraat. De huidige verkeersmaatregelen worden gewoon doorgetrokken. Ook de normale ontsluiting van het Rondplein blijft behouden. Er komt dus geen doorsteek naar de Corbiestraat richting Statieplein.

Unieke sfeer

Toegangspoorten die doen denken aan een Zuid-Frans of een Spaans dorpje zetten de toon van Cosy Corbie en heten bezoekers van onze uitgangsbuurt welkom. Voetgangers en fietsers kunnen wel door. ’s Avonds ontsteken we de sfeerverlichting. In combinatie met de kleurrijke vlaggetjes creëren we zo een unieke sfeer. Het petanqueterrein vervangen we dit jaar door een leuk hinkelparcours waar jong en oud zich kan amuseren.

Meer info: