Naar inhoud
Gemeente Mol

Vanaf donderdag 5 mei werken langs voormalig douanecomplex in Postel

2804 Douanecomplex Postel - Grensweg (1)
maandag 2 mei 2022

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vinden er vanaf donderdag 5 mei werken plaats nabij het douanecomplex in Postel. Een aannemer vervangt aan beide zijdes van de autostrade langs de Grensweg de bestaande omheiningen rond de parking met het oog op extra beveiliging. De werken duren tot begin juni. 

Naast de extra beveiliging worden de nieuwe omheiningen – telkens +- 600 meter - voorbereid op het plaatsen van afsluitpoorten. Deze poorten zullen – zoals eerder al beslist door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) – het voor gewoon verkeer fysiek onmogelijk maken om het douanecomplex (en dus ook de autostrade) te bereiken via de Reuselseweg en Grensweg.

Belgische en Nederlandse hulpdiensten

De poorten worden voorzien van een systeem waarbij uitsluitend de Belgische en Nederlandse hulpdiensten via Postel snel de voormalige douaneparkings en de snelweg kunnen bereiken. Deze poorten zullen vermoedelijk in de loop van 2023 geplaatst worden onder coördinatie van AWV.

Strikt doorgangsverbod

Tijdens de werken langs de Grensweg geldt er strikt doorgangsverbod ter hoogte van de Reuselseweg van en naar de Grensweg. Vanaf donderdag 5 mei wordt er een tweetal weken gewerkt aan de zuidkant (zijde Postel, autostrade richting Eindhoven). Nadien verhuizen de werken naar de noordkant (zijde Reusel, autostrade richting Antwerpen). De werken moeten klaar zijn begin juni, aangezien er nog een uitzonderlijk transport van windturbines via de Grensweg in de planning staat.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be