Naar inhoud
Gemeente Mol

Een fleurige tuin of groener balkon? Gratis bezoek tuinranger helpt je op weg!

2604 Tuinrangers
donderdag 28 april 2022

Onze Molse Tuinrangers doen het goed! Met veel enthousiasme gaven ze al 40 inwoners tips om hun tuin om te toveren tot een klimaatbestendig stukje groen dat gonst van het leven. Bovendien volgden onze Tuinrangers een extra opleiding in de Ecodemotuin waar een expert hen een heleboel bijkomende kennis bezorgde. Dus… nodig je de natuur graag uit bij je thuis? Heb je een grote of kleine tuin, koer of balkon en voel je het al kriebelen? Vraag een gratis bezoek aan van een Tuinranger via www.tuinrangers.be.

Welke bomen en planten gedijen het best in jouw tuin of op je balkon? Of wie eet van jouw struiken? Welke interessante beestjes wonen onder die steen? Hoe lok je eekhoorns, vlinders of vogels? Ga samen met een Tuinranger in je eigen tuin, koertje of balkon op verkenning en verwonder je over het grote en kleine leven.

Tuinrangers… wie zijn ze?

Het lokale Tuinrangersteam bestaat uit vrijwilligers met een passie voor de tuin en een hart voor de natuur. Ze helpen om onze gemeente biodiverser en klimaatrobuuster te maken via de tuinen van onze inwoners. Maar ook inwoners met een koertje of balkon kunnen een beroep doen op hen. De Tuinrangers volgden een opleiding en beschikken over de nodige hulpmiddelen en documentatie.

Hoe maken Tuinrangers het verschil?

  • Deskundig advies over bomen, hagen, bloemenweides, tuinvijvers, geveltuintjes,…
  • Concrete tips rond nestkasten, insectenhotels en andere hulp voor dieren.
  • Op maat van jouw tuin, balkon of koer, jouw leven en jouw wensen.
  • Een mapje met advies voor jouw tuin, waarmee je gemakkelijk verder aan de slag kan gaan.

Meer info:

> milieu en groen, 014 33 07 35, groendienst@gemeentemol.be

> www.tuinrangers.be