Naar inhoud
Gemeente Mol

Buitenschoolse kinderopvang zomervakantie: online inschrijven vanaf 30 april

dinsdag 26 april 2022

De online inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang voor juli en augustus starten op zaterdag 30 april. Om elke ouder maximale en gelijke kansen te geven, verlopen deze in twee rondes. De eerste ronde loopt vanaf zaterdag 30 april (9 uur) tot en met vrijdag 20 mei, de tweede ronde vanaf zaterdag 21 mei (9 uur) tot de werkdag  voor de opvangdag (11 uur).

Er is opvang voorzien van vrijdag 1 tot en met vrijdag 22 juli en van maandag 1 tot en met dinsdag 30 augustus. Er is geen opvang tijdens de week van 25 tot 29 juli en op de feestdagen 21 juli en 15 augustus.

De opvang wordt georganiseerd in onze vier centrale kinderclubs:

 • Kinderclub Krekeltje, Don Boscostraat 37A, voor de kinderen van kinderclubs Bieke en Krekeltje
 • Kinderclub Loewie, Gemeenteheistraat 1, voor de kinderen van kinderclubs Loewie, Mowgli en Timon
 • Kinderclub Robbedoes, St.-Odradastraat 10, voor de kinderen van kinderclubs Baloe en Robbedoes
 • Kinderclub Windekind, Beukenbosstraat 15, voor de kinderen van kinderclubs Pardoes en Windekind

 

Reserveren verplicht

Enkel kinderen die ingeschreven zijn op de definitieve lijst (vinkje op de kalender) hebben een plaats. Geef bij elke reservatie de breng- en ophaaltijd in.

Hoe reserveren?

 • Ronde 1 (vanaf zaterdag 30 april (9 uur) tot en met vrijdag 20 mei): je kan voor elk kind maximum tien opvangmomenten ingeven.
 • Ronde 2 (vanaf zaterdag 21 mei (9 uur) tot de werkdag voor de opvangdag (11 uur): er gelden geen beperkingen. Je kan zoveel inschrijven als je wil..

Hoe annuleren?

Annuleren kan tot de werkdag voor het opvangmoment (11 uur). Voor een annulering wordt mogelijk een ‘reserveringsbijdrage’ aangerekend. De hoogte van dit bedrag hangt af van het aantal dagen waarop je een vrije plaats bezet hield. Annuleren is evenwel altijd goedkoper dan je kind effectief te laten opvangen. Je hebt er dus alle belang bij om tijdig te annuleren.

 • 0 tot en met 5 dagen onnodig bezet: gratis
 • 6 tot en met 10 dagen onnodig bezet: 1 euro
 • 11 tot en met 20 dagen onnodig bezet: 2 euro
 • 21 tot en met 40 dagen onnodig bezet: 3 euro
 • Langer dan 40 dagen onnodig bezet: 4 euro

Als je een opvangmoment annuleert tijdens de eerste ronde, mag je in ruil een nieuw moment aanvragen. Je behoudt dus je recht op de reservatie van tien eerste keuzemomenten.

Niet annuleren en niet komen?

Wie niet annuleert en zonder geldige reden afwezig blijft, verliest een joker omdat hij/zij een opvangplaats voor een ander kind onnodig bezet hield. Wie vijf boetes binnen dit schooljaar oploopt, kan ook in het begin van volgend schooljaar nog uitgesloten worden.

Meer info: dienst buitenschoolse kinderopvang, 014 33 15 72, bkomol@gemeentemol.be