Het ziekenhuis bereidt zich alvast voor: Oekraïense tolken gezocht

Platte tekst toevoegen (2)
donderdag 3 maart 2022
Het ziekenhuis ontving van de hogere overheid instructies om zich voor te bereiden op de opname van Oekraïense oorlogsslachtoffers of geëvacueerde patiënten uit Oekraïense ziekenhuizen. Om zich voor te bereiden, zoekt het ziekenhuis naar inwoners die Oekraïens spreken én in het ziekenhuis willen helpen als tolk. Voor een goede verzorging en het mentaal welzijn van de patiënten is het belangrijk om hen in hun eigen taal aan te spreken. We vragen onze inwoners die Oekraïens spreken om zich aan te melden via www.gemeentemol.be/tolk.

Het ziekenhuis legt in samenwerking met het gemeentebestuur een lijst aan van kandidaten. Afhankelijk van de instroom van Oekraïense patiënten, zal het ziekenhuis kandidaten contacteren.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 61, communicatie@gemeentemol.be