Naar inhoud
Gemeente Mol

Een duwtje nodig om meer te bewegen? Kies voor ‘Bewegen op Verwijzing’

vrijdag 3 december 2021

Wil je meer bewegen, maar heb je een duwtje nodig om er ook ‘echt’ werk van te maken? Kies dan voor ‘Bewegen op Verwijzing’. Wouter en Jim, Bewegen op Verwijzing-coaches voor eerstelijnszone Baldemore (Balen-Dessel-Mol-Retie), bekijken samen met jou hoe je beweging integreert in je gewone dagelijkse leven. Je zal zien, met kleine dingen raak je al een heel eind op weg. Advies op maat dus zodat je het lang volhoudt. Interesse? Contacteer je huisarts of neem zelf contact op met Wouter (mol.wouter@bewegenopverwijzing.be) of Jim (mol.jim@bewegenopverwijzing.be).

Bewegen op Verwijzing wil mensen die onvoldoende bewegen op weg helpen naar een actiever en gezonder leven. Alle 27 Kempense gemeenten tekenden in om met dit project te starten. Voortaan kan je terecht bij één van de elf Kempense ‘Bewegen op Verwijzing-coaches’. Voor onze gemeente zijn dit Wouter Hus en Jim Vancampfort. De coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid.

Zittende Vlaming in beweging krijgen

De ‘zittende’ Vlaming met een gezondheidsrisico – op doktersverwijzing – in beweging krijgen, dat is de bedoeling van Bewegen op Verwijzing. Lichaamsbeweging speelt een belangrijke rol bij cardiovasculaire ziekten, diabetes, hypertensie, kanker, osteoporose, depressie, sarcopenie, ... Een gebrek aan lichaamsbeweging wordt ook met corona in verband gebracht. Redenen genoeg om patiënten aan te sporen tot meer beweging.

Hoe gaat een coach te werk?

De coach zoekt samen met jou naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft je motiveren en aanmoedigen. Het doel is om thuis en in de dichte omgeving meer beweegmogelijkheden te vinden.

Meer info:

>  www.bewegenopverwijzing.be

> Bewegen op Verwijzing-coaches Wouter of Jim, mol.wouter@bewegenopverwijzing.be of mol.jim@bewegenopverwijzing.be