Naar inhoud
Gemeente Mol

Tweede fase afbraakwerken Kloosterstaat-Voogdijstraat vanaf vrijdag 3 december

donderdag 2 december 2021

Op vrijdag 3 december start de tweede fase van de afbraakwerken op het kruispunt Kloosterstraat-Voogdijstraat, aan de kant van de Voogdijstraat. Over de volledige lengte van het hoekgebouw wordt een stelling geplaatst. Voetgangers kunnen er steeds veilig onderdoor wandelen. De stelling blijft nog tot eind januari staan. Ook de stelling in de Kloosterstraat blijft staan.

Op het kruispunt van de Kloosterstraat en de Voogdijstraat worden sinds maandag 15 november 5 oude winkelpanden afgebroken. De werken gebeuren volledig vanop eigen terrein, waardoor de impact op het doorgaand verkeer minimaal is.

Project

De afbraakwerken van de vijf handelspanden passen in een project waarvoor dit voorjaar een openbaar onderzoek liep van 3 juni tot en met 2 juli. De plannen omvatten de realisatie van 24 appartementen in de Voogdijstraat en de Kloosterstraat. Het project bevat een variëteit aan appartementen: 3 appartementen met 1 slaapkamer, 3 studio’s en 18 appartementen met 2 of meer slaapkamers. Op het volledige gelijkvloers is handelsruimte voorzien. Parkeren gebeurt in een ondergrondse parkeergarage.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be