Naar inhoud
Gemeente Mol

Meer dan 6.800 uitnodigingen verstuurd voor extra prik

Knipsel
vrijdag 26 november 2021

Deze week konden we maar liefst 6.800 uitnodigingen versturen voor een extra prik. De tussenperiode met je laatste vaccinatie is hierbij het belangrijkste criterium. Het massaal uitsturen van uitnodigingen zorgt voor grote drukte in ons callcenter. Daarom vragen we om je afspraak online te bevestigen en het callcenter bij niet-dringende vragen pas volgende week te bellen, liefst in de namiddag.

  • Het vaccinatiecentrum staat de komende weken voor een bijzonder drukke periode. Alle medewerkers en vrijwilligers zijn evenwel bijzonder gemotiveerd om opnieuw stevig aan de slag te gaan.
  • Afgelopen weekend verstuurden we 3.500 uitnodigingen naar inwoners van alle leeftijden die eerder Johnson & Johnson kregen.
  • Woensdagnacht 24 november vertrokken prikuitnodigingen naar 3.300 inwoners. Deze uitnodigingen gingen hoofdzakelijk naar zorgverleners en 60- tot 70-jarigen die de wachttermijn van zes maanden met hun laatste Pfizer-vaccin bereikt hebben. Zo kregen we inmiddels van Vlaanderen de mogelijkheid om ook al de 60- tot 64-jarigen uit te nodigen voor de extra prik. Veelal gaat het nu om risicopatiënten die ook bij de eerste vaccinatiecampagne tot een prioritaire groep behoorden, waardoor ze stilaan de tussentermijn overschrijden.
  • Het massaal uitsturen van uitnodigingen had een stevige impact op ons callcenter. Donderdagvoormiddag 25 november werden onze medewerkers overspoeld met oproepen, waardoor de wachttijden opliepen. Daarom communiceerden we enkele verzoeken. Is je vraag minder dringend? Heb je een vaccinatie-uitnodiging die je wilt bevestigen voor half december? Bevestig deze afspraak online of contacteer het callcenter in de loop van volgende week, best in de namiddag. Je hebt hiervoor nog voldoende tijd.
  • We blijven ijveren bij Vlaanderen om versneld de extra prik te kunnen uitrollen. Wij zijn klaar om iedereen die de wachttermijn (6 maanden voor Pfizer, 4 maanden voor Astra Zeneca en 2 maanden voor Johnson & Johnson) bereikt, meteen te kunnen uitnodigen voor een prikmoment.
  • Alle inwoners die in ons vaccinatiecentrum gevaccineerd werden met Astra Zeneca en een extra Pfizer-prik wensen, vragen we om zich te registreren op vaxlist.be. Vanuit de reservelijst kom je mogelijk sneller in aanmerking voor de extra prik dan wanneer je wacht op het reguliere uitnodigingsproces. We gebruiken VAXLIST voor last-minute oproepen wanneer er extra prikken beschikbaar zijn op een vaccinatiedag.
  • Plande je een afspraak voor je extra vaccinatie maar kan je niet aanwezig zijn omdat je zelf besmet raakte? Stel dan je vaccinatie uit tot een later moment. Je kan je afspraak enkel verplaatsen door te bellen naar het callcenter op het nummer 014 38 90 47.
  • Plande je een afspraak in, maar werk je in de zorg en kreeg je intussen via je werkgever een extra vaccinatie? Annuleer je afspraak dan ook telefonisch via  014 38 90 47.

  • Inmiddels bereikten we een vaccinatiegraad van exact 95,44% bij alle inwoners ouder dan 12 jaar. Na de eerste vaccinatieperiode hebben veel ‘herkansers’ zich alsnog aangemeld om zich te laten vaccineren. Inmiddels gaat dit al om 3.894 inwoners van onze eerstelijnszone. Late beslissers blijven nog steeds welkom om zich aan te melden bij het callcenter van het vaccinatiecentrum via het nummer 014 38 90 47. Je krijgt dan meteen een voorstel voor twee prikmomenten.

Meer info:Vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be, www.vaccinatiecentrumbaldemore.be