Babbelkousje van start voor 52 kinderen. Help jij de kinderen op de wachtlijst?

dinsdag 19 oktober 2021

‘Babbelkousje aan huis’ ging op zaterdag 16 oktober van start voor 52 anderstalige kinderen uit onze gemeente. Dankzij 18 vrijwilligers en 13 studenten krijgen ze  dit schooljaar de kans om al spelend in hun vertrouwde thuisomgeving Nederlands te oefenen. “Het was een superleuke eerste ontmoeting. We maken er met onze Babbelkousjes het beste van”, klinkt het enthousiast bij de vrijwilligers. Er staan nog 51 kinderen op de wachtlijst. Help jij hen aan een betere toekomst? Neem contact op via 014 33 16 22 of via samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Dit jaar kregen we maar liefst 103 aanmeldingen voor het project ‘Babbelkousje aan huis’ waarbij we jonge kinderen helpen om Nederlands te leren. Spelenderwijs gaan vrijwilligers en studenten met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal. Corona liet zijn sporen na in onze scholen. Vooral voor taal liepen anderstalige leerlingen vertraging op. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers om 51 kinderen op de wachtlijst te helpen.

Babbelkousje aan huis

• Bij ‘Babbelkousje aan huis’ oefen je samen met een kind uit de 3de kleuterklas, het 1ste leerjaar of een leerling die nog maar pas in België is, spelenderwijs Nederlands. Dat doe je door spelletjes te spelen, boekjes (voor) te lezen, te knutselen,…
  • Je komt één uur per week bij de leerling aan huis (moment af te stemmen met het gezin).
  • Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de school voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan.

• Je werkt graag met kinderen.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands.
  • Je bent minimum 16 jaar.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be