Naar inhoud
Gemeente Mol

Zien we je opnieuw? Want jij verdient de beste bescherming

210650 Mol - Vaccinatiecentrum - logo's Canva - zien we je opnieuw-01
vrijdag 15 oktober 2021

Met de uitnodiging van de eerste 300 65-plussers voor een 3de prik op 6 november, hebben we een volgende stap gezet in de doorstart van het vaccinatiecentrum. We hopen dat deze inwoners consequent kiezen voor hun extra vaccinatie om zichzelf blijvend te beschermen. Daarnaast kregen we van de hogere overheid nieuws over de inwoners die slechts één prik AstraZeneca hebben gehad. Om hun vaccinatieschema te vervolledigen mogen zij het callcenter contacteren voor een 2de prik met Pfizer. 

 • De sporadische vaccinatiedagen die momenteel nog plaatsvinden in het vaccinatiecentrum richten zich op de inwoners met een verlaagde immuniteit, 85-plussers, 12-jarigen en late beslissers.

 

 • Daarnaast vertrok vandaag 14 oktober de eerste lading uitnodigingen voor de 3de prik bij alle 65-plussers. De eerste prikdatum hiervoor is voorzien op zaterdag 6 november. Die dag verwachten we 300 65-plussers voor een extra prik.

 

 • Deze 3de prik (2de prik voor wie eerder Johnson & Johnson kreeg) mag ten vroegste worden toegediend 4 maanden na de laatste prik met AstraZeneca of de enige prik met Johnson & Johnson. Wie twee prikken van Pfizer kreeg, moet 6 maanden wachten na de laatste prik. Dit tijdschema heeft uiteraard een grote impact op de volgorde van de uitnodigingen. Deze tijdsvoorwaarde heeft voorrang op het leeftijdscriterium.

 

 • We roepen iedereen op om zeker op deze uitnodiging in te gaan. Ontvang je een uitnodiging? Gelieve zo snel mogelijk te bevestigen. Zo spaar je heel wat werk uit voor ons callcenter.
 • Het is voor je eigen bescherming tegen ziekte en ziekenhuisopname belangrijk om je immuniteitsrespons zo hoog mogelijk te houden. Medische onderzoeken - en voorbeelden in andere landen - tonen aan dat deze immuniteitsrespons na het eerste vaccinatieschema stapsgewijs daalt doorheen de tijd. Deze extra prik garandeert je opnieuw de beste bescherming.

 

 • Heb je ook gekozen voor het griepvaccin? Perfect! Er hoeft géén tijdsinterval te zitten tussen het extra coronavaccin en het griepvaccin. Beide vaccins mogen zelfs op dezelfde dag worden toegediend. Dat werd vorige week na de nodige onderzoeken beslist door de Hoge Gezondheidsraad. Let op: het griepvaccin wordt toegediend door je huisarts. Je kan hiervoor niet in het vaccinatiecentrum terecht.

 

 • Ook voor onze drie woonzorgcentra zijn inmiddels de data gekend waarop de derde prik zal worden toegediend:
  • Woonzorgcentrum Witte Meren: 13 oktober
  • Woonzorgcentrum Hemelrijck: 20 oktober
  • Woonzorgcentrum Ten Hove: 22 oktober

 

 • In samenwerking met de huisartsen organiseren we momenteel ook de thuisvaccinaties bij de 85-plussers en inwoners met een immuniteitsprobleem. We kiezen voor thuisvaccinatie wanneer inwoners onmogelijk in het vaccinatiecentrum kunnen geprikt worden.

 

 • De hogere overheid besliste dat inwoners die slechts één prik hebben gekregen van Astra Zeneca, alsnog een tweede prik kunnen krijgen met Pfizer. Op die manier kunnen deze inwoners hun vaccinatieschema vervolledigen. In onze eerstelijnszone gaat het in totaal over 125 inwoners. Zij misten hun 2de Op dit moment zijn er geen vaccins van Astra Zeneca meer beschikbaar. Ben je in deze situatie? Contacteer het vaccinatiecentrum op 014 38 90 47 voor een afspraak.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47 of callcenter@elzbaldemore.be