Naar inhoud
Gemeente Mol

Zet je vereniging, handelszaak of foodtruck in de kijker op de kerstmarkt

0810 kerstmarkt
maandag 11 oktober 2021

Het gemeentebestuur biedt verenigingen, handelaars en foodtrucks de kans om een standje uit te baten op onze gezellige en sfeervolle kerstmarkt. Deze vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 december. We toveren de parking van ’t Getouw (Molenhoekstraat 2) om tot een prachtig kerstdorp vol leuke kraampjes, kerstverlichting en kerstsfeer. Inschrijven doe je tot en met zondag 7 november via www.gemeentemol.be/inschrijvenkerstmarkt.

Na een jaar getekend door corona hebben we heel veel zin in wat gezelligheid! We kijken opnieuw uit naar twee dagen kerstmarkt, naar de sfeervolle, gezellige, houten chalets. Niet alleen verenigingen, maar ook handelaars en foodtrucks kunnen deelnemen aan deze gezellige markt. We hopen op een divers aanbod vol kerstgevoel met een supergezellige kerstsfeer!

Twee dagen

We zorgen voor een tweedaags evenement zodat iedereen tijd genoeg heeft om eens langs te komen. Bezoekers zijn welkom op zaterdag tussen 12 en 22 uur, en op zondag tussen 12 en 19 uur.

Houten chalets

We kiezen ook dit jaar voor mooie houten chalets in plaats van tenten. Dit zorgt voor wat meer warmte en geeft elke deelnemer de kans om hun waren in een mooi, winters kader uit te stallen. Elektriciteitsaansluiting wordt voorzien in elke chalet.

Prijzen

Om deel te nemen aan de Kerstmarkt, betaal je een vergoeding die aangepast is aan het soort deelnemer: 

  • Verenigingen betalen een vaste retributie van 100 euro per houten chalet voor één dag, 150 euro voor twee dagen.
  • Handelaars betalen een vaste retributie van 200 euro per houten chalet voor één dag, 250 euro voor twee dagen.
  • Foodtrucks, foodcaravans en creatieve foodstands betalen een vaste retributie van 250 euro voor twee dagen (enkel twee dagen mogelijk).

Bij het selecteren van de deelnemers, houdt de dienst toerisme rekening met de variatie van het aanbod en de attractiviteit van de stand. Je kan je inschrijven om een standje één of twee dagen uit te baten. De dienst toerisme geeft bij de selectie voorrang aan kandidaten die twee dagen blijven.  

Coronamaatregelen

Als vereniging, handelaar of foodtruckeigenaar moet je voldoen aan alle coronamaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Hiervoor doe je beroep op het horecaprotocol en het protocol voor eetgelegenheden dat op het moment van de kerstmarkt van kracht is.

Drank serveren in herbruikbare bekers

Sinds 1 januari 2020 is het op alle evenementen verboden om dranken te serveren in wegwerpbekers of eenmalige drankverpakking, zoals blikjes, drankkartons, petflessen of niet-herbruikbare glazen flessen.

Je mag alleen dranken serveren in herbruikbare bekers. Het gemeentebestuur voorziet verschillende herbruikbare bekers.

Deelnemen?

Inschrijven doe je ten laatste zondag 7 november via www.gemeentemol.be/inschrijvenkerstmarkt. Samen maken we er een succesvolle editie van!

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be