‘Sterk netwerk!’ zoekt buddy’s om nieuwkomers wegwijs te maken in onze gemeente!

knip
maandag 6 september 2021

Voel jij je thuis in onze gemeente en heb je zin om een nieuwe inwoner met buitenlandse roots  wegwijs te maken? Stel je dan kandidaat als buddy voor het project ‘Sterk netwerk!’ Op dinsdag 5 oktober van 19.30 tot 21 uur ben je welkom op de infoavond in ’t Getouw, vergaderzaal 4 (Molenhoekstraat 2). Kom langs en maak vrijblijvend kennis met het buddyproject!

Voor nieuwkomers is het niet altijd eenvoudig om hun weg te vinden in onze gemeente. Waar vinden ze een hobby die bij hen past en hoe worden ze lid van een vereniging? Hoe leren ze nieuwe mensen kennen? Waar kunnen ze terecht om Nederlands te oefenen?

Daarom starten we het project ‘Sterk netwerk!’. Binnen dit project koppelen we nieuwkomers aan een inwoner die onze gemeente goed kent en zich hier thuis voelt. Deze ‘buddy’ helpt de nieuwkomer om snel en informeel kennis te maken met onze gemeente en zijn/haar netwerk uit te breiden

Wat verwachten we van jou?

Een buddy is dus een vrijwilliger die onze gemeente goed kent. Hij/zij neemt de nieuwkomer onder de arm om hem/haar wegwijs te maken. De bedoeling is dat vrijwilliger en inburgeraar elkaar gedurende 9 maanden (oktober 2021 - juni 2022) tweemaal per maand één uur ontmoeten. Je leert elkaar kennen, wisselt ervaringen uit en doet samen leuke dingen. Je praat over wat je interesseert en wat er in de onze gemeente en directe omgeving gebeurt.

Wie wordt ‘jouw’ nieuwkomer?

Schrijf je je in als buddy? Dan peilen we naar je interesses. Op basis hiervan koppelen we je aan een nieuwkomer. De gezamenlijke interesses vormen een mooie start om samen op pad te gaan.

Infoavond

We organiseren naast de infoavond in onze gemeente ook infomomenten in Balen, Dessel en Retie. Kan je niet aanwezig zijn op de infoavond in je eigen gemeente, dan ben je ook welkom op de andere locaties:

• Dessel: woensdag 6 oktober van 19.30 tot 21 uur
    Raadzaal van het Sociaal huis - Pastorijstraat 2
  • Balen: donderdag 7 oktober van 19.30 tot 21 uur
    Ontmoetingscentrum ‘Den Travoo’ - Gasthuisstraat 67
  • Retie: vrijdag 8 oktober van 19.30 tot 21 uur
    GC Den Dries - Kerkhofstraat 37

Past geen enkele infosessie in je agenda maar heb je toch interesse? Neem dan contact met ons op.

Meer info: Baldemore, Ann Van der Veken: ann.vanderveken@gemeentemol.be, Nicole Claes: nicole.claes@gemeentemol.be, 0468 10 16 68