Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrijwilligers gezocht om Nederlands te oefenen met anderstalige volwassenen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 1 oktober 2021

Praatpunt zoekt Nederlandstalige vrijwilligers die met anderstalige volwassenen Nederlands willen oefenen. Kan jij op donderdagavond tussen 19 en 21 uur tijd vrijmaken? Spreek je vlot Nederlands, ben je sociaal en kom je graag in contact met andere culturen? Neem dan vrijblijvend contact op met de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 22 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be. De wekelijkse praatmomenten van Praatpunt vinden plaats bij CVO Kempen, Chrysantenlaan 10.

Veel anderstaligen die Nederlandse les volgen of gevolgd hebben, vragen naar oefenkansen. Het Nederlands van op school is vaak niet hetzelfde als de dagelijkse spreektaal, bijvoorbeeld op het werk of bij de bakker. Praatpunt is een aanvullend aanbod voor mensen die de Nederlandse taal aan het leren zijn. Het zijn geen lessen Nederlands, maar een leuke manier om de taal te oefenen en nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens Praatpunt praten we samen over alledaagse dingen.

Wekelijkse praatmomenten

Elke week komen we op een informele manier samen om Nederlands te oefenen. Per tafel zijn er altijd twee Nederlandstalige vrijwilligers, vier anderstaligen en een gespreksonderwerp. Op een creatieve manier komt een dialoog op gang: samen de krant lezen, spelletjes spelen, op uitstap gaan,… Door de gezellige sfeer tijdens deze praatmomenten leren anderstaligen hun spreekangst overwinnen en gaan zij correcter Nederlands spreken.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent minstens 16 jaar.
  • Je bent beschikbaar op donderdagavond tussen 19 en 21 uur.
  • Je spreekt goed Nederlands en probeert dialect te vermijden.
  • Je bent sociaal en komt graag in contact met andere culturen.
  • Je spreekt met de anderstalige over dagdagelijkse onderwerpen.
  • Je geeft iedereen het gevoel dat hij/zij welkom is en je werkt aan een positief contact.

Wat bieden we aan?

Als vrijwilliger kom je terecht in een enthousiaste en dynamische groep van vrijwilligers. De dienst samenlevingsopbouw ondersteunt je waar nodig.

Interesse?

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op met de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 22 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Meer info: dienst samenlevingsopbouw, 014 33 16 22, samenlevingsopbouw@gemeentemol.be