Naar inhoud
Gemeente Mol

Beweegbank aan Den Uyt zet jong en oud in beweging met laagdrempelige oefeningen

donderdag 30 september 2021

Sinds kort vind je achteraan sporthal Den Uyt en aan de Galbergen een beweegbank (IPITUP): een alles-in-één-toestel met meervoudige beweegfuncties. Je kan er lekker op uitrusten of kracht-, stabilisatie- en uithoudingsoefeningen op doen. Dankzij de verschillende oefenstations kunnen er zes personen tegelijkertijd aan de slag. Elk oefenstation heeft een eigen infopaneel waarop laagdrempelige oefeningen zijn afgebeeld. Jong en oud kan er bewegen op maat. Meer info over de werking van de beweegbank en IPitup-app vind je op www.ipitup.be.

Wil je een ruimer aanbod, dan kan de bijhorende gratis IPitup-app met individueel aangepast beweegprogramma fungeren als virtuele coach én motivator. Op het Youtube-kanaal van Ip It Up vind je bovendien instructievideo’s van nog vele andere beweegoefeningen (tot wel 250). Hiernaast ontwikkelde Ip It Up ook een beweegapp waar je deze oefeningen kan vinden en waarmee je in verbinding staat met andere gebruikers van de app.

Gebruik de beweegbank dus gerust voor en na het werk, tijdens je pauze, in je sportles of integreer de bank in je loopsessie op de looppiste. De komende maanden bekijken we interessante locaties om andere exemplaren te plaatsen.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be