Naar inhoud
Gemeente Mol

Gemeentebestuur stelt chrysantenhouders ter beschikking op begraafplaatsen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 18 oktober 2021

Vanaf vrijdag 22 oktober stelt het gemeentebestuur chrysantenhouders gratis ter beschikking op alle begraafplaatsen. Je vindt de houders in een verzamelbak aan de ingang van de gemeentelijke begraafplaatsen. Het gemeentebestuur vraagt om chrysanten niet in te graven, maar om deze in de chrysantenhouders te zetten, op of voor de grafzerk. De houders blijven eigendom van het gemeentebestuur en worden op 1 december door onze diensten verwijderd.

In de aanloop naar Allerheiligen (1 november) worden op de gemeentelijke begraafplaatsen bij vele graven chrysanten geplaatst door de nabestaanden. Vaak worden deze ingegraven in de grond voor de grafzerk zodat ze niet kunnen omvallen of omwaaien.

Bloempotten ingraven verboden

Het gemeentebestuur vraagt om geen bloempotten, planten of bloemen in te graven. Deze putten moeten na de periode van Allerheiligen door onze diensten opnieuw gevuld worden. Bovendien zorgen deze putten voor extra onkruid, maken ze het gras kapot en beschadigen ze de aangelegde wandelpaden wat extra kosten en werk met zich meebrengt.

Gemeentediensten verwijdert zelf chrysantenhouders

Op 1 december worden de chrysantenhouders door onze diensten verwijderd. Die dag start de groendienst met de grote jaarlijkse opkuisbeurt van de begraafplaatsen. Nabestaanden die de chrysantenhouders zelf verwijderen, plaatsen deze terug in de verzamelbak aan de ingang van de begraafplaats.

Meer info: dienst begraafplaatsen, 014 33 08 22 begraafplaatsen@gemeentemol.be