Molse woonzorgcentra zetten Werelddag Dementie in de kijker met fotozoektocht

vrijdag 24 september 2021

Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 september zetten de drie Molse woonzorgcentra, de Werelddag Dementie (21 september) in de kijker tijdens een fotozoektocht. Zowel de bewoners van woonzorgcentrum Ten Hove, als Witte Meren en Hemelrijck namen hier samen met hun familie en personeelsleden aan deel. Door corona werd de fotozoektocht over verschillende dagen georganiseerd.

Elk woonzorgcentrum heeft een eigen werkgroep dementie, waarvan enkele leden de fotozoektocht uitwerkten. Enkel de bewoners van de woonzorgcentra, met of zonder dementie, konden hier samen met hun familie/personeelsleden aan deelnemen. Doel was lotgenoten samen te brengen, het contact met de buitenwereld op een laagdrempelige manier te stimuleren en familiebanden aan te halen.

Dementievriendelijke gemeente

De wandeling startte op site Ten Hove. Bij de start kregen de deelnemers een zakje met daarin de fotozoektocht, een boekje over dementie en een balpen met het opschrift ‘dementievriendelijke gemeente Mol’. Onderweg was het zoeken naar foto’s van bekende personen, huizen, plaatsen en monumenten. De tocht passeerde langs woonzorgcentrum Witte Meren en de rustige en mooie Wandelweg langs de Nete. De zoektocht eindigde opnieuw aan Ten Hove waar de deelnemers getrakteerd werden op een warme wafel.

Meer info: Woonzorgcentrum Ten Hove – Ergo Team, 014 33 16 33, ergo@gemeentemol.be