Naar inhoud
Gemeente Mol

Geen extra besmettingen bij De Witte Mol

1409 UPDATE De Witte Mol
dinsdag 14 september 2021

Het tweede deel van de eerste testronde bij De Witte Mol heeft geen bijkomende besmettingen opgeleverd. Dit tweede deel omvatte in totaal nog 90 tests bij zorggebruikers en medewerkers. Vrijdag 17 september ondergaan alle 250-tal zorggebruikers en medewerkers de tweede preventieve test. Als daarbij iedereen negatief blijft, mogen de quarantainemaatregelen opgeheven worden.

Na de eerder vastgestelde besmettingen bij zorggebruikers en medewerkers besliste De Witte Mol in samenspraak met het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid om twee testrondes te organiseren. Deze twee testrondes moeten de zorginstelling een helder beeld geven op de besmettingen, zodat de nodige quarantainemaatregelen gericht kunnen worden genomen.

Terwijl bij het eerste deel van de eerste testronde vier bijkomende besmettingen aan het licht kwamen, zijn er nu geen besmettingen meer bijgekomen. De Witte Mol hoopt dat deze gunstige evolutie zich doorzet bij de tweede testronde nu vrijdag 17 september. Die dag wordt iedereen op hetzelfde moment getest.

Financiële aderlating

Ondanks de hoop op negatieve testresultaten in de tweede ronde annuleert De Witte Mol met spijt in het hart de recreatieve fiets- en wandeltocht die zondag 19 september op het programma stond. Eens te meer betekent dit een serieuze financiële aderlating voor de zorginstelling.

De Witte Mol hoopt dit najaar veel succes te oogsten met twee geplande wijnevents en de gekoppelde wijnverkoop. De inkomsten zijn meer dan broodnodig. Op vrijdag 8 oktober staat een wijnproefavond op het programma. Op 11 december organiseert De Witte Mol een gastronomische wijnhappening. Aan beide events wordt een grote wijnverkoop gekoppeld.