Naar inhoud
Gemeente Mol

Bib opent gloednieuwe schaakhoek met workshop schaken op 11 september

Bib opent gloednieuwe schaakhoek met workshop schaken op 11 september
maandag 30 augustus 2021

De leeszaal van de bib heeft een splinternieuwe schaakhoek! Deze huldigen we officieel in met een schaakworkshop op zaterdag 11 september in samenwerking met de Molse Schaakclub. Om 13 uur maken kinderen en jongeren tussen 7 en 15 jaar kennis met schaken en om 14.30 uur zijn alle volwassenen (vanaf 16 jaar) welkom. Deze workshops zijn bedoeld voor beginners en inschrijven doe je via mail aan bibliotheek@gemeentemol.be.

In de schaakhoek vind je  boeken en tijdschriften uit de collectie van de bib en de Molse Schaakclub. Geïnteresseerden zijn welkom om in de boeken te duiken of een partijtje te spelen op de voorziene schaaktafels. Je reserveert het schaakmateriaal zoals de borden, stukken en eventueel een schaakklok samen met de tafel aan de balie.

Schaakcafé op laatste woensdag van de maand

Vanaf woensdag 29 september is iedereen elke laatste woensdag van de maand van 14 tot 22 uur welkom op het schaakcafé met leden van de Molse Schaakclub. Iedereen kan dan komen (leren) schaken.

Chesspotz.be

Het schaakmateriaal en de tafels reserveren en gebruiken kan altijd tijdens de openingsuren van de bib, dus niet alleen tijdens het schaakcafé. Om een schaakpartner te vinden kan je vanaf 11 september de website www.chesspotz.be gebruiken. Met deze website kan je een schaakafspraak maken met één of meerdere personen.

Meer info: bibliotheek, 014 33 07 64, bibliotheek@gemeentemol.be