Naar inhoud
Gemeente Mol

70 jaar beiaard: slotconcert op zondag 29 augustus gaat door op andere locatie

vrijdag 20 augustus 2021

Het beiaardconcert op zondag 29 augustus om 15 uur gaat door op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. Eerder communiceerden we dat het concert plaats zou vinden op de parking achter de Sint-Pieter en Pauwelkerk, maar dit verandert dus. Speciaal voor het slotconcert plaatst het Beiaardcomité een mobiele beiaard op de binnenkoer. Dankzij een fijne samenwerking met de dienst cultuur kunnen ze hiervoor gebruikmaken van het podium van de PARKOER-voorstellingen, het zomerprogramma van Cultuurcentrum ’t Getouw.

Huisbeiaardier Carl Van Eyndhoven bespeelt de mobiele beiaard. Hij nodigde voor de gelegenheid het koperensemble The Art of Brass uit, onder leiding van Rik Ghesquière. Het belooft een mooie samenwerking te worden met muziek ‘van Bach tot Bernstein’. Kom om 15 uur zeker luisteren en genieten op de binnenkoer van De Zwaan. Het concert is volledig gratis.

70 jaar beiaard

Op 12 augustus 1951 werd de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het Centrum feestelijk ingehuldigd. Dit jaar vieren we dan ook 70 jaar beiaard. Voor deze feestelijke gebeurtenis stelden het Beiaardcomité en de Vrienden van de Beiaard een heel uitgebreid en veelzijdig programma op, met concerten die al in mei begonnen. Alle concerten in het Centrum waren te beluisteren op de binnenkoer. Met de verhuis naar De Zwaan kan ook het slotconcert doorgaan op de gekende en vertrouwde ‘thuislocatie’. Een prachtig sluitstuk dus, waar je absoluut bij moet zijn!

Meer info: dienst erfgoed, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/beiaard