Actie MIN zoekt vrijwilligers voor dagelijkse werking

0208 Actie MIN zoekt vrijwilligers
donderdag 5 augustus 2021

Actie MIN zoekt vrijwilligers om hun dagelijkse werking te verjongen en te verbeteren. De vzw zet zich in voor mensen in armoede in onze regio, door onder andere voedselbedelingen te organiseren. Concreet zijn ze op zoek naar chauffeurs om voedsel op te halen of af te leveren, logistieke hulp in de winkel en administratieve of IT-ondersteuning. Wil jij anderen helpen door regelmatig een handje toe te steken? Bel dan met Actie MIN op het nummer 0472 17 01 20.

Onze gemeente zet volop in op armoedebestrijding. De sociale dienst, dienst samenlevingsopbouw en Huis van het kind werken hier elke dag aan. Ze kunnen hiervoor ook rekenen op de verenigingen Ons Huis, MIN Mol en Actie MIN. De vzw Actie MIN richt zich voornamelijk op voedselbedeling.

Vrijwilligers gezocht

Om hun werking te verzekeren, gaat Actie MIN op zoek naar nieuwe vrijwilligers:

• Chauffeur: Je haalt voedsel op met een bestelwagen bij de leveranciers. De dagen en uren zijn af te spreken.
  • Logistieke hulp in de winkel: Je zorgt mee voor een vlotte gang van zaken in de winkel ‘Op = Op’. Dit houdt onder andere in dat je voedingswaren uitlaadt, sorteert en schikt in de rekken. Daarnaast help je ook bij de bedeling tijdens de openingsuren.
  • Thuisbedeling: Je bezorgt voedsel aan huis bij mensen die weinig mobiel zijn.
  • Administratieve of IT-ondersteuning: Je bent handig met Excel of wil thuis programmeren.

Engagement

Als vrijwilliger ga je een langdurig engagement aan. Je geeft je op om regelmatig te komen helpen. Zie je dit helemaal zitten? Of heb je nog vragen? Bel dan met Actie MIN op het nummer 0472 17 01 20.

Meer info: Actie MIN vzw, 0472 17 01 20, www.actiemin.be