Naar inhoud
Gemeente Mol

Veiligheidswerken langs aardgasleiding Kommiezenheide in Postel vanaf juli

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 28 juni 2021

Begin juli – na het broedseizoen - start een aannemer in opdracht van fluxys met veiligheidswerken langs de aardgasleiding in de Kommiezenheide in Postel. De werken hebben geen invloed op de toegankelijkheid van het wandelpad ‘De Ronde Put’ dat door de Kommiezenheide loopt. De dreef waar de werken plaatsvinden, kruist het wandelpad maar is zelf niet bestemd voor recreatie, enkel voor beheer en controle.

Door de Kommiezenheide in Postel loopt een ondergrondse aardgasleiding van Fluxys. Omwille van de veiligheid mogen langs de aardgasleiding geen bomen hoog opgroeien. De dreef waaronder en waarlangs de leiding ligt, moet toegankelijk blijven voor de voertuigen van Fluxys. Om de veiligheid te blijven garanderen, zal een aannemer daarom na het broedseizoen met de werken starten.

Doorgang vrijmaken

De werken (tussen luchtbakens 416 en 417) omvatten de kapping van jonge, overhangende bomen in de bermen die de doorgang van patrouillevoertuigen bemoeilijken. De vegetatie in de bermen wordt ook éénmalig ge(klepel-)maaid zodat Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) in de toekomst zelf een meer ecologisch beheer van de dreefbermen kan opstarten.

Meer info: Agentschap voor Natuur en Bos, boswachter Werner De Kinderen, 0479 67 94 68, werner.dekinderen@vlaanderen.be