Speelplein Rijtenhof feestelijk ingehuldigd door kinderraad op woensdag 23 juni

Rijtenhof
donderdag 24 juni 2021

Op woensdag 23 juni kwam de kinderraad samen om het speelplein Rijtenhof in te huldigen. Het speelplein onderging een hele transformatie en verdient - ook in deze coronatijden - een mooie opening. De kinderen startten met het versieren van enkele vuilnisbakken. Deze vrolijke bakken dragen meteen bij aan de leuke sfeer op het plein. Daarna testten de kinderen de speeltuigen uit. Er werd naar hartenlust geklommen, geklauterd en genoten. Rijtenhof als groen hart in de omgeving: missie geslaagd!

Het Rijtenhof is een groot plein in Millegem, gelegen tussen de Arendstraat, Bosduifstraat en Rijtenhof. Vóór de heraanleg bestond het uit petanquebanen, een basketbalveld en enkele bomen. Het voorbije jaar werd maar liefst 850m² verharding opgebroken en vervangen door 20 hoogstambomen, 1 klimboom, 750m² speel-en vogelbosjes, 250 meter gemengde hagen en heggen, verschillende bloemenweitjes en véél speelgras. De natuurlijke speelelementen, pumptrack en rolstoelvriendelijke elementen maken het geheel helemaal af.

Ontwerp op maat dankzij participatie buurt

Voor de heraanleg van het plein konden buurtbewoners, verenigingen, schoolkinderen en andere geïnteresseerde inwoners ideeën en suggesties geven. Op basis van deze input ontwierp het Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete in opdracht van het gemeentebestuur een natuurlijk en uitdagend speelterrein.

Groene sport-, speel- en ontmoetingspleintjes

Het gemeentebestuur heeft de ambitie om jaarlijks een tweetal pleintjes om te vormen tot groene sport-, speel- en ontmoetingsplaatsen. Rijtenhof kwam als eerste aan de beurt, en we zijn zeer tevreden met het resultaat!

De kerngroep speelruimte bekijkt jaarlijks welke pleinen nog aangepakt kunnen worden. Hiervoor houdt de kerngroep enerzijds rekening met de vragen van onze inwoners, anderzijds met de screening van de afdeling jeugd en sport die actief op zoek gaat naar potentieel nieuwe terreinen. Telkens werken we met een 12-stappenplan voor de effectieve realisatie.

Meer info: dienst jeugd en sport, 014 33 05 12, sportdienst@gemeentemol.be