Naar inhoud
Gemeente Mol

Heeft jouw organisatie nog oude laptops? Schenk ze en help kwetsbare gezinnen

Knipsel
vrijdag 11 juni 2021

Heeft jouw bedrijf of organisatie nog oude laptops die perfect een tweede leven aankunnen? Schenk ze via ‘de Frakstok’ aan kwetsbare gezinnen in onze gemeente. ‘de Frakstok’ maakt de oude laptops opnieuw gebruiksklaar. De sociale dienst zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij kwetsbare gezinnen. Je brengt de oude laptops binnen bij één van de vijf inzamelpunten in onze gemeente. Help jij kinderen en jongeren uit de nood? 

Nog steeds beschikken kinderen uit heel wat gezinnen niet over een laptop om hun schooltaken te maken. Om deze gezinnen te ondersteunen, roepen we bedrijven en organisaties op om hun oude laptops te schenken. Ook inwoners die thuis een oude laptop hebben, kunnen deze een tweede leven geven. In samenwerking met ‘de Frakstok’ geven we de computers een update en bezorgen we ze aan gezinnen die het echt nodig hebben.

Waar kan je laptops binnenbrengen?

Je kan de computers doneren op zes plaatsen in onze gemeente:

  1. Jeugdhuis Tydeeh, Rivierstraat 8
  2. Bibliotheek, Molenhoekstraat 2
  3. Standaard boekhandel, Statiestraat 2
  4. M&M Translations, Ginderbuiten 57
  5. Katrien Coninckx ‘Creaties met Bloemen’, Pastoor Vaesstraat 29
  6. Oxfam Wereldwinkel, Santo Tomasplein 1

Opnieuw gebruiksklaar maken

Voor het updaten en klaarstomen van de laptops werken we samen met ‘de Frakstok’. ‘de Frakstok’ is een organisatie die op vrijwillige basis laptops inzamelt om deze weer volledig in orde te maken en opnieuw te verdelen aan kinderen van gezinnen die het financieel moeilijker hebben. De gegevens die op jouw laptop staan, worden door de medewerkers van ‘de Frakstok’ gewist. Zo is jouw privacy voor 100% gegarandeerd. Zij maken de laptops daarna gebruiksklaar.

De samenwerking met ‘de Frakstok’ kwam tot stand op initiatief van Actie Min. Deze vereniging legde de eerste contacten. Door een intensieve samenwerking tussen de partners kan de sociale dienst kwetsbare gezinnen helpen.

Schenken aan kwetsbare gezinnen

‘de Frakstok’ bezorgt de kant-en-klare computers aan de sociale dienst. De sociale dienst zorgt ervoor dat ze terechtkomen bij gezinnen die het echt nodig hebben. Dankzij hun outreachende werking met de scholen een duidelijk beeld van de kwetsbare gezinnen in onze gemeente. Daarnaast zullen ze op signaal van de scholen en de armoedevereniging in onze gemeente elke aanvraag bekijken. De sociale dienst maakt bovendien tijd om de situatie van de gezinnen die in aanmerking komen te bekijken.

Digiweten, Computerdokter en Knoppeliers

De vrijwilligers van digiweten, de Computerdokter en de Knoppeliers blijven ook nu voor alle inwoners klaarstaan. Tijdens de vrije inloop, de Knoppenwinkel of het cursusaanbod kan iedereen, ook de kwetsbare gezinnen die een laptop ontvangen, er terecht met vragen.

Meer info: sociale dienst, 014 33 16 00, socialedienst@gemeentemol.be of Tessa Verwimp, 0471 61 54 74, tessa.verwimp@gemeentemol.be