Musica Divina: hemelse muziek in abdij en Centrumkerk op 19 en 29 september

0406 Musica Divina
vrijdag 11 juni 2021

Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert opnieuw twee prachtige concerten in onze gemeente onder de noemer ‘Musica Divina’. Op zondag 19 september (20 uur) kan je genieten van Engelse repertoire songs uit de 16de en 17de eeuw in onze abdij van Postel. Op woensdag 29 september (20.30 uur) klinkt er polyfone muziek van Philippus De Monte in de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Tickets zijn te koop via www.musica-divina.be/programma en vanaf 27 augustus via Cultuurcentrum ’t Getouw - zolang de voorraad strekt.

Vorig jaar bestond het aanbod uit een poëzielezing en een klassiek concert. Het concert was geruime tijd op voorhand uitverkocht. Als je graag op deze bijzondere avonden aanwezig bent, twijfel je dus best niet te lang! Uiteraard verloopt de organisatie onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Abdij van Postel

Sopraan Lore Binon brengt Engelse repertoire songs uit de 16de en 17de eeuw weer tot leven. Ze wordt daarbij begeleid door Wim Maeseele op luit en Tomas Baeté op viola da gamba.

• Zondag 19 september
  • Van 20 tot 21 uur
  • Abdij van Postel, Abdijlaan 16
  • Standaardtickets kosten 20 euro. Jongeren onder 26 jaar betalen 10 euro.
  • Inclusief inleiding en receptie

Sint-Pieter en Pauwelkerk

Het koor Currende en muziekgezelschap In Alto brengen de mis ‘Missae Diversi Toni’ van Philippus De Monte, onder leiding van Erik Van Nevel. Erik is door en door vertrouwd met het oeuvre van De Monte en gebruikte zijn miscomposities om een nieuwe mis samen te stellen. Als geweldige afsluiter geniet je van een achtstemmig Agnus Dei.

• Woensdag 29 september
  • Van 20.30 tot 21.30 uur
  • Sint-Pieter en Pauwelkerk, Markt 1
  • Standaardtickets kosten 20 euro. Jongeren onder 26 jaar betalen 10 euro.
  • Inclusief inleiding en receptie

Meer info: Festival van Vlaanderen Kempen, kempen@festival.be, www.musica-divina.be/programma