Naar inhoud
Gemeente Mol

Vrije inschrijvingsperiode basisscholen verloopt digitaal en start op 7 juni

2005 vrije inschrijvingsperiode basisscholen

Bekijk ook

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
maandag 31 mei 2021

Op maandag 7 juni vanaf 9 uur start de vrije inschrijvingsperiode op de scholen. Is je kind geboren in 2019 of kies je een nieuwe school voor je kind? En is je kind nog niet ingeschreven? Dan maak je gebruik van deze vrije inschrijvingsperiode. Door de coronamaatregelen kan de inschrijving niet doorgaan op school maar meld je je kind aan via een digitaal formulier. Je vindt dit formulier op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen > vrij inschrijven scholen of op de website van de school. Wie geen computer heeft, neemt telefonisch contact op met de school. De vrije plaatsen verschijnen op vrijdag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Inschrijven kan alleen als er nog vrije plaatsen zijn op school. Door corona gaat de inschrijfperiode niet fysiek door. Daarom meld je je aan via een digitaal formulier dat je vindt op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen > vrij inschrijven scholen of op de website van de school. Het formulier is beschikbaar tot 1 juli. Nadien neem je rechtstreeks contact op met de school.

Let op:

  • De aanmeldingen die gebeuren voor 9 uur zijn niet geldig.
  • De aanmeldingen worden chronologische gerangschikt.
  • De school contacteert je om de inschrijving af te ronden.
  • Wie geen computer heeft, kan vanaf 7 juni, 9 uur telefonisch contact opnemen met de school. De school vult dan samen met jou het e-formulier in.

Kleuter en lager onderwijs in onze gemeente

> Mol-Centrum

> Millegem: Vrije basisschool Millekemol, www.millekemol.be

> Ginderbuiten

> Sluis: Vrije basisschool Stapsteen, www.stapsteensluis.be

> Heidehuizen: Gemeentelijke basisschool Heidehuizen, www.gbsheidehuizen.be

> Rauw: Gemeentelijke basisschool De Zandloper, www.gbsrauw.be

> Achterbos

> Gompel: Gemeentelijke basisschool Alles Kids, www.gbsgompel.be

> Ezaart: Gemeentelijke basisschool Mozawiek, www.gbsezaart.be

> Mol-Wezel: Vrije basisschool Wezel, www.basisschoolwezel.be

> Balen-Wezel: Vrije basisschool Wezel (vestiging Sportlaan), www.basisschoolwezel.be

Centraal aanmeldingssysteem

Alle kleuterscholen en lagere scholen (gemeentescholen, Katholiek Onderwijs Mol en GO! – onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) in onze gemeente en het schooltje van de Sportlaan in Balen werken met één centraal aanmeldingssysteem. Dat betekent dat ouders via een website laten weten op welke school ze hun kind het liefst inschrijven. Er werden twee aanmeldingsperiodes en inschrijvingsperiodes voorzien, waarbij ouders die al een kind hadden op een school en kinderen van schoolpersoneel voorrang kregen. Intussen kregen alle aangemelde kinderen een school toegewezen. Vanaf maandag 7 juni 9 uur krijgen ouders die hun kind niet aanmeldden alsnog de kans om in te schrijven op een school. De vrije plaatsen verschijnen op vrijdag 4 juni op www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen.

Meer info: dienst onderwijs, 014 33 15 13, aanmeldenscholen@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/aanmeldenscholen