Naar inhoud
Gemeente Mol

Gratis computerhulp nodig? Welkom in het lokaal dienstencentrum, op afspraak!

3105 Gratis computerhulp nodig_Welkom in het lokaal dienstencentrum, op afspraak
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
vrijdag 4 juni 2021

Sinds 1 juni kan je opnieuw terecht in het lokaal dienstencentrum voor gratis computerhulp. Dienst seniorenplus organiseert weer sessies van de ‘Computerdokter’, de ‘Knoppenwinkel’ en ‘Oefenen op computer met begeleiding’. Kom je graag langs? Schrijf je dan vooraf in via 014 33 16 00 of activiteitentenhove@gemeentemol.be. Voorlopig werken we enkel op afspraak.

Het lokaal dienstencentrum in Ten Hove (Jakob Smitslaan 28) moest meer dan een jaar geleden de deuren sluiten. Nu de coronacijfers de goede kant uit gaan, start dienst seniorenplus opnieuw met activiteiten - volledig volgens de geldende richtlijnen en uiterst coronaveilig.

Knoppenwinkel

Heel wat elektronische apparaten vergemakkelijken het dagelijks leven als je er goed mee overweg kan. Het gaat wat minder makkelijk als je niet precies weet hoe een toestel werkt. Gelukkig biedt de Knoppenwinkel een oplossing. De vrijwilligers maken je wegwijs in de wereld van elektronische toestellen, smartphones en tablets.

  • Elke eerste en derde dinsdag van de maand
  • Tussen 10 en 12 uur

De Knoppenwinkel gaat voorlopig alleen door in het lokaal dienstencentrum, nog niet in de bibliotheek.

Oefenen op computer met begeleiding

Kom langs en maak gratis gebruik van computer en internet. Onze vrijwillige begeleiders staan altijd klaar om je verder te helpen met je computervragen. Je kan komen oefenen, maar je kan hier ook terecht voor (kleine) problemen zoals de installatie van een antivirusprogramma, het terugvinden van je prullenbak die ineens verdwenen is van je bureaublad,…

  • Van 4 juni tot en met 3 september
  • Elke vrijdagvoormiddag
  • Tussen 9 en 12 uur

Computerdokter

Vrijwilligers staan klaar om je te helpen met het oplossen van je (grotere) computerproblemen: virussen, een trage computer, moeilijk opstarten,… Je omschrijft je probleem en de Computerdokter zoekt het dan (samen met je) uit.

  • Van 5 juni tot en met 4 september
  • Elke zaterdagvoormiddag
  • Tussen 9 en 12 uur

Inschrijven verplicht

Vooraf inschrijven voor deze gratis activiteiten is verplicht en doe je via 014 33 16 00 of activiteitentenhove@gemeentemol.be. Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, activiteitentenhove@gemeentemol.be