Naar inhoud
Gemeente Mol

Vanaf mei uitgebreid en breed programma beiaardconcerten voor 70 jaar beiaard

beiaard2

Bekijk ook

vrijdag 30 april 2021

Dit jaar kan je uitzonderlijk al vanaf mei luisteren naar de gekende beiaardconcerten. Naar aanleiding van 70 jaar beiaard stelden de Vrienden van de Beiaard een heel uitgebreid en veelzijdig programma op. Tussen mei en september geniet je van hoogstaande muziek, gebracht door beiaardiers met internationale allure. Absoluut de moeite! Het volledige programma vind je op www.gemeentemol.be/beiaard. Alle concerten verlopen volgens de geldende coronamaatregelen.

Op 12 augustus 1951 werd de beiaard van de Sint-Pieter en Pauwelkerk in het Centrum feestelijk ingehuldigd. Sindsdien groeiden de beiaardconcerten uit tot een jaarlijkse traditie. Onder normale omstandigheden kan je de concerten in het Centrum beluisteren op de binnenkoer van De Zwaan, Markt 28. We hopen dat de coronamaatregelen dat dit jaar opnieuw toelaten.

Concerten in Postel

Het feestjaar start in mei met twee beiaardconcerten in de Abdijtoren van Postel:

  • zondag 2 mei, 15 uur: Koen Cosaert
  • zondag 23 mei, 15 uur: Carl Van Eyndhoven

Daarnaast vinden er concerten plaats op 6 juni (14 uur), 1 en 15 augustus en 5 september (telkens om 15 uur).

Concerten in Centrum

De beiaardconcerten in de Sint-Pieter en Pauwelkerk starten in juni en lopen tot eind augustus. Elke zaterdagavond om 20 uur ben je welkom om te (komen) luisteren naar de muziek. Het slotconcert op 29 augustus staat uitzonderlijk op zondagnamiddag om 15 uur gepland.

We lichten alvast een aantal concerten toe:

  • Het openingsconcert op zaterdag 5 juni is meteen een dubbelconcert. Beiaardier Carl Van Eyndhoven en pianist Dagmar Feyen spelen een gevarieerd programma. De beiaard start met de Fantasia over ‘O Dennenboom’ van Staf Nees, een compositie die hij schreef voor de inhuldiging van de beiaard in 1951.
  • Op zaterdag 31 juli staat er een volledig Bach-programma gepland. Uitzonderlijk, en zeker en vast het beluisteren waard!
  • Voor het slotconcert op zondag 29 augustus plaatsen de Vrienden van de Beiaard een mobiele beiaard op de parking van Sint-Pieter. Carl Van Eyndhoven speelt samen met het koperensemble The Art of Brass, onder leiding van Rik Ghesquière. Het belooft een mooie samenwerking te worden met muziek ‘van Bach tot Bernstein’.

Het volledige programma met de speellijst vind je op www.gemeentemol.be/beiaard.

Volgens geldende coronamaatregelen

De concerten verlopen volledig veilig volgens de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Luisteren op de binnenkoer van De Zwaan (Markt 28) kan, als de maatregelen op dat moment het toestaan. Wijzigingen aan het programma zijn mogelijk. Hou daarom de website www.gemeentemol.be/beiaard en de facebookpagina Beiaard Mol in de gaten voor de laatste stand van zaken.

Meer info: dienst erfgoed, 014 33 09 70, archief@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/beiaard