Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove in actie tijdens ‘Week van de Valpreventie’

maandag 26 april 2021

Tijdens de ‘Week van de Valpreventie’ (19 – 25 april) werden ook de bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove uitgedaagd om in actie te komen. Onder het motto ‘Eén tegen allen, allen tegen vallen’ namen zij deel aan een bewegingsparcours, groepsgym, trapten op hometrainers en zitfietsen en verzamelden tijdens het wandelen zoveel mogelijk stappen. Alle inspanningen worden beloond met een leuke verrassing.

Maandag- en dinsdagnamiddag was er een bewegingsparcours op de site. Onderweg voerden de bewoners bewegingsopdrachten uit en kregen zij allerhande tips om vallen te voorkomen. Aan het einde van het parcours werd de opgedane kennis getest met een kleine quiz. Een gezonde smoothie om rustig op de kamer te consumeren hoorde er natuurlijk ook bij. De afdeling met de meeste deelnemers ontvangt een leuke verrassing.

Trappen voor een verrassing!

Woensdag en donderdag werd het volledige woonzorgcentrum uitgedaagd. In de binnentuin stonden er verschillende hometrainers en zitfietsen opgesteld. Voor elke 10 minuten dat er gefietst werd door zowel bewoners als personeel, werd er een bal in de koker gedeponeerd. Als de koker donderdagavond vol was, zou er een leuke verassing volgen voor het woonzorgcentrum. En … het is gelukt!

Stappenteller en groepsgym

Elke afdeling kreeg ook een stappenteller, met de bedoeling om zo veel mogelijk stappen te verzamelen door de teller constant door te geven aan zowel personeel als bewoners. De afdeling met de meeste stappen ontvangt een verrassing. Elke middag om 11.15 uur uur namen de bewoners ook massaal deel aan de groepsgym op de terrassen.

Meer info: woonzorgcentrum Ten Hove – ergo, 014 33 16 43, ergo@gemeentemol.be