Naar inhoud
Gemeente Mol

Volledige rol groene zakken over? Ruil hem tijdig in tegen blauwe PMD-zakken

vrijdag 23 april 2021

Nog tot en met 1 september 2021 kan je aan onze informatie- en onthaalbalie in ‘t Getouw volledige rollen groene zakken inruilen voor blauwe PMD-zakken. Je betaalt voor elke rol een opleg van 2,10 euro. Deze ruilregeling volgt uit het verdwijnen van de groene zakken vanaf 30 juni 2021. Tot die datum kan je de groene zakken nog op onze containerparken gebruiken voor de inzameling van gemengde plastic. Sinds 1 maart mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen ook meegeven met de huis-aan-huis inzameling van je blauwe PMD-zak.

Op 1 maart wijzigden de sorteerregels voor de blauwe PMD-zak. Hierdoor wordt de groene zak voor restplastic overbodig. Daarom biedt het gemeentebestuur iedereen de kans het aankoopbedrag van een rol groene zakken te recupereren.

Zo kan je een volledige rol groene zakken mét de originele papieren wikkel inruilen voor een rol nieuwe blauwe PMD-zakken, mits betaling van 2,10 euro. Deze opleg van 2,10 euro is het verschil tussen het aankoopbedrag van een rol groene zakken (1,50 euro) en een rol nieuwe blauwe PMD-zakken (3,60 euro). Omruilen kan nog tot 1 september 2021 aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2.

Groene zak restplastic overbodig

Sinds 1 maart zijn de groene zakken overbodig: alle huishoudelijke plastic verpakkingen mogen nu in de blauwe PMD-zak. Tijdens de overgangsperiode – van 1 maart tot 30 juni 2021 – mag je volle groene zakken met gemengde plastic nog gratis inleveren bij de containerparken.

Gewijzigde sorteerregels blauwe PMD-zak

Op 1 maart wijzigden de sorteerregels voor de blauwe PMD-zak en werd sorteren een stuk eenvoudiger. In plaats van enkel plastic flessen en flacons, mogen nu alle huishoudelijke plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak (schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies, zakjes).

Aankoop nieuwe PMD-zakken

Voor een rol van 24 blauwe PMD-zakken betaal je 3,6 euro. De ophaling gebeurt gratis.

Wat met oude blauwe PMD-zakken?

De oude blauwe PMD-zakken mag je onbeperkt blijven aanbieden zowel huis-aan-huis als op de containerparken.

Meer info: milieudienst, 014 33 07 35, milieudienst@gemeentemol.be