Herbekijk volledige presentatie RECUMO-installatie via www.gemeentemol.be/recumo

dinsdag 6 april 2021

Bekijk hier de presentatie over de bouw en exploitatie van de RECUMO-installatie op de nucleaire site van SCK-CEN. Op donderdag 1 april kon je deelnemen aan een online infoavond over het project. Kon je er niet bij zijn? Of wil je de presentatie opnieuw bekijken? Bekijk hieronder dan de presentatie, aangevuld met de vragen die op die avond beantwoord werden.

In de RECUMO-installatie zuivert SCK CEN de radioactieve restanten afkomstig van de productie van medische radio-isotopen. Deze radio-isotopen zijn onmisbaar in de strijd tegen kanker en andere ziekten. De RECUMO-installatie is essentieel om de wereldwijde bevoorrading van deze radio-isotopen te garanderen.

Openbaar onderzoek

Het openbaar onderzoek naar dit project loopt nog tot en met 24 april 2021. Tot dan kan elke geĆÆnteresseerde de vergunningsaanvragen op afspraak inkijken op de milieudienst of de dienst ruimtelijke ordening in ’t Getouw, Molenhoekstraat 2. Je kan het volledige dossier ook eenvoudig online raadplegen via www.omgevingsloket.be, onder het projectnummer OMV_2021025800, of via de website van het FANC.

Bezwaarschrift indienen?

Wie wenst, kan tot en met 24 april 2021 een gemotiveerd bezwaarschrift indienen:

• Digitaal via het publiek omgevingsloket www.omgevingsloket.be
  • Tegen ontvangstbewijs afgeven aan de informatie- en onthaalbalie in ’t Getouw
  • Per post richten aan het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 in Mol
  • Mailen met ontvangstbevestiging naar milieudienst@gemeentemol.be