Naar inhoud
Gemeente Mol

Molderbroek in Gompel opgenomen in wandelknooppunten

3003 Molderbroek opgenomen in knooppunten
donderdag 1 april 2021

Het Molderbroek in Gompel is vanaf nu opgenomen in het netwerk van wandelknooppunten. Je kon het gebied eerder al ontdekken via een wandeling van Natuurpunt, maar vanaf nu vind je ook knooppuntenborden die je de weg wijzen. De uitbreiding maakt deel uit van het vernieuwde wandelnetwerk Grote Netewoud in de regio Mol-Balen-Geel-Meerhout. Dit wandelnetwerk zorgt - naast de integratie van Molderbroek - ook voor verbindingen met ons Centrum, Sunparks Kempense Meren en de Put van Rauw. De vernieuwde wandelkaart is verkrijgbaar bij onze dienst toerisme of via onze webshop. Via www.wandelknooppunt.be plan je zelf je wandeling.

Wandelnetwerk Grote Netewoud is gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen Toerisme Provincie Antwerpen, Natuurpunt, Agentschap voor Natuur en Bos en de gemeenten Mol, Balen, Geel en Meerhout. Het is een uitbreiding op het vroegere netwerk Kempense Landduinen met maar liefst 53 kilometer.

Molderbroek deel van knooppuntennetwerk

Vanaf nu maakt Molderbroek in Gompel deel uit van het netwerk van wandelknooppunten. Eerder ontdekte je het gebied via een aparte routebeschrijving en wandeling van Natuurpunt. Dankzij de nieuwe knooppuntenborden neem je het gebied eenvoudig op in je wandeling.

Verbinding wandelnetwerk Kempense Meren

De uitbreiding zorgt ook voor een vlotte verbinding tussen wandelnetwerk Grote Netewoud en wandelnetwerk Kempense Meren. In Wezel, Gompel, Centrum en Rauw sluiten de netwerken op elkaar aan. Dankzij de verbinding kunnen ook toeristen in onze vakantieparken het Grote Netewoud verkennen. Omgekeerd kunnen wandelaars in het Grote Netewoud aansluiten op het wandelnetwerk Kempense Meren en zo mooie gebieden zoals de Put van Rauw ontdekken.

Vlotte toegang Centrum

Het nieuwe netwerk voorziet een vlotte verbinding met het Centrum, sporthal Den Uyt en het station. Ideaal voor wandelaars die ook een bezoek willen brengen aan ons bruisend handelscentrum of zich met het openbaar vervoer verplaatsen.

Avontuur in eigen streek

Het wandelnetwerk Grote Netewoud loopt doorheen moerassige broekbossen en metershoge zandduinen. Spelen in het zand en ploeteren door de modder hoort er absoluut bij! De vernieuwde wandelkaart zet bovendien in op toeristische aanraders, leuke picknickplaatsen en speelnatuur. Zin in avontuur in eigen streek? Koop de kaart voor 8 euro bij onze dienst toerisme, Markt 1a of via onze webshop.

Meer info: dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be, www.visitmol.be