Naar inhoud
Gemeente Mol

20 bijkomende besmettingen in Stapsteen Sluis

1703 Stapsteen Sluis
donderdag 25 maart 2021

De testen die afgelopen dinsdag 23 maart werden afgenomen in de testbus, hebben in Stapsteen Sluis geleid tot 18 bijkomende besmette leerlingen en twee leerkrachten. De verschillende klasquarantaines en de volledige sluiting van de school op vrijdag 19 maart waren een correcte beslissing, zo oordeelt de gemeentelijke crisiscel na een evaluatie woensdagavond. De talrijke besmettingen die in de twee testrondes werden vastgesteld, bewijzen eens te meer dat snel ingrijpen noodzakelijk was.

Door uitgebreid te testen, weten we heel precies waar de besmettingen zich bevinden en kunnen de ouders de nodige maatregelen nemen om hun eigen gezondheid en die van overige familieleden te beschermen.  

In verschillende klassen

De bijkomende besmettingen situeren zich in verschillende klassen en leerjaren, waaronder ook vier besmettingen in de kleuterschool. Alle betrokkenen werden inmiddels rechtstreeks door het CLB geïnformeerd en weten aan welke quarantaineperiode zich te houden. Twaalf resultaten zijn op dit moment nog niet binnen.

Klasquarantaine voor 4B en 5de leerjaar

Aangezien de leerlingen van 4B en het 5de leerjaar louter preventief werden getest, verandert met deze besmettingen de status van alle leerlingen van de klas. Voor hen geldt nu het principe van een klasquarantaine. Alle betrokken ouders werden door het CLB geïnformeerd over de specifieke richtlijnen.

Overige leerlingen

Voor de leerlingen die geen positief testresultaat hebben afgelegd en geen deel uitmaken van een gezin waarin een besmetting werd vastgesteld, eindigt met een tweede negatieve test de periode van thuisquarantaine. Zij houden zich nog wel aan een week van verhoogde waakzaamheid, waarbij buitenschoolse hobby’s niet zijn toegelaten.

Correcte beslissing

De verschillende klasquarantaines en de volledige sluiting van de school op vrijdag 19 maart waren een correcte beslissing, zo oordeelt de gemeentelijke crisiscel na een evaluatie woensdagavond. De talrijke besmettingen die in de twee testrondes werden vastgesteld, bewijzen dat snel ingrijpen noodzakelijk was. Door uitgebreid te testen, weten we waar de besmettingen zich bevinden en kunnen de ouders de nodige maatregelen nemen om hun eigen gezondheid en die van overige familieleden te beschermen. Het strikt respecteren van een quarantaineperiode – indien correct nageleefd - stopt de snelle verspreiding van het virus.

Bedanken!

We willen vanuit de crisiscel en de directie uitdrukkelijk alle ouders bedanken voor het begrip de afgelopen weken én het correct opvolgen van de richtlijnen. De maatregelen hadden een grote impact op de dagelijkse organisatie van de betrokken gezinnen, maar waren absoluut noodzakelijk. Samen hebben we hopelijk een verdere virusuitbraak in de dorpsgemeenschap van Sluis vermeden. Daar verdient iedereen een dikke pluim voor!

Meer info: dienst veiligheid, 014 33 07 37, veiligheid@gemeentemol.be