Naar inhoud
Gemeente Mol

Parcours fietsexamen zesdejaars vanaf 2 april bewegwijzerd, dus oefenen maar!

maandag 29 maart 2021

Vanaf vrijdag 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd (Mol-Centrum). Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Op www.gemeentemol.be/fietsexamen vind je een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe je je kan voorbereiden. Hou tijdens het oefenen steeds rekening met de geldende coronamaatregelen.

Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen uit onze gemeente, Balen en Dessel een fietsexamen af. Dit examen is bedoeld voor de leerlingen van het zesde leerjaar als voorbereiding op het zelfstandig naar de middelbare school fietsen.

Om de verkeersveiligheid te garanderen en de kinderen die volgend schooljaar naar de middelbare school moeten fietsen, zijn de voorbereidingen en het fietsexamen van levensbelang. De scholen zullen de ouders informeren en aansporen om hun kinderen tijdens de paasvakantie voor te bereiden op het fietsexamen.

www.gemeentemol.be/fietsexamen

Op www.gemeentemol.be/fietsexamen vind je een presentatie met alle info over het fietsexamen en hoe je je kan voorbereiden. Naast tips en tricks wordt de te volgen route voorgesteld met telkens het gewenste verkeersgedrag aan elk kruispunt, voorrangsregels, links – rechts afslaan,…

Coronamaatregelen

De voorbereiding op het fietsexamen past perfect in de toegelaten sportieve beweging in de buitenlucht. Binnen de coronamaatregelen valt het dus perfect te verantwoorden dat ouders samen met hun kinderen het parcours oefenen. Hou tijdens het oefenen steeds rekening met de geldende coronamaatregelen.

Meer info: verkeerseducatief centrum, 014 31 44 76,verkeerseducatiefcentrum@gemeentemol.be