Naar inhoud
Gemeente Mol

Nieuwe aanvraagdossiers voor domein ‘Dans’ en optie ‘Musical’

2302 dans en musical academie
vrijdag 26 februari 2021

De Academie voor Muziek en Woord dient voor het schooljaar 2021 - 2022 een nieuw en sterker dossier in om alsnog een dansafdeling te mogen opstarten. Het uitgelezen moment vond de academie om ook de optie ‘Musical’ opnieuw aan te vragen nadat ook deze optie eerder werd afgekeurd. In mei weten we of de aanvraag al dan niet groen licht krijgt. Dus, duimen maar!

Een vorig aanvraagdossier om in onze Academie voor Muziek en Woord een dansafdeling te mogen opstarten, werd vorig jaar door de Vlaamse overheid negatief beoordeeld. Het gemeentebestuur blijft evenwel vastberaden om in september 2021 alsnog te kunnen starten. De bemerkingen van de Vlaamse overheid voor het ingediende dossier hielpen ons een completer en sterker onderbouwd dossier in te dienen.

Ook nieuwe aanvraag voor optie Musical

Nu het domein Dans opnieuw wordt aangevraagd, ziet de academie hierin een uitgelezen kans om ook de optie Musical opnieuw aan te vragen. Bij de hervorming van het Deeltijds Kunstonderwijs in 2018 was Musical een zogenaamde unieke optie: slechts een beperkt aantal academies in Vlaanderen mocht deze optie inrichten. Ook onze gemeente diende toen een aanvraag in, maar deze werd niet goedgekeurd. Ondertussen in Musical niet langer een unieke optie, maar een optie zoals andere clusters binnen de domeinen. Daarom opteren we om deze optie opnieuw aan te vragen.

Waarom optie musical?

  • Er is interesse in het genre musical bij de huidige leerlingen van de academie
  • Er is al een leerkracht binnen het leerkrachtenkorps met het geschikte diploma om musical te geven
  • Musical is één van de optie(s) bij uitstek die de verschillende domeinen (dans, woord/tekst, muziek) binnen de academie verbindt en crossovers extra kan versterken.

Meer info: Academie voor Muziek en Woord, 014 31 38 21, amw@gemeentemol.be, www.amwmol.be