Alle procedures in vaccinatiecentrum uitgetest tijdens dry-run

vrijdag 19 februari 2021

Op vrijdagmiddag 19 februari vond de zogeheten dry-run plaats in ons vaccinatiecentrum. Met deze generale repetitie kunnen we alle procedures testen zonder dat er effectief gevaccineerd wordt. Op basis van deze test sturen we – waar nodig – bij om het vaccinatieproces zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. Voor deze dry-run werkten we met de volledige bezetting van één vaccinatielijn. Een aantal ‘vrijwilligers’ doorliep als bezoeker het volledige vaccinatieproces.

Alle medische medewerkers en niet-medische vrijwilligers zijn er 100% klaar voor en zijn enorm gemotiveerd om te starten. Dankzij de online planningssoftware zal het plannen van deze bijna 1.000 medewerkers de komende maanden bijzonder vlot verlopen.

Eerste vaccindagen
Volgende week dinsdag 23 en donderdag 25 februari worden effectief de eerste 300 vaccins toegediend in ons vaccinatiecentrum. Volgens het schema van de hogere overheid gaat het daarbij over zorgmedewerkers uit de eerste lijn. De planning hiervoor wordt momenteel opgemaakt. Zij krijgen de eerste dosis van het vaccin van Astra Zeneca. De volgende 200 vaccins worden uiterlijk 28 februari geleverd.

De nodige vaccins zijn inmiddels geleverd en worden volgens de medische richtlijnen correct bewaard.

Planningsoftware
De Vlaamse software die zal gebruikt worden voor het inboeken en opvolgen van afspraken in het vaccinatiecentrum, staat nog niet op punt. We dringen er bij de Vlaamse overheid op aan om dit zo snel mogelijk in orde te brengen. Vooral bij de start van de grote vaccinatiecampagne bij de 65-plussers is het essentieel dat deze software feilloos en vlot functioneert.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be