Naar inhoud
Gemeente Mol

Natuursteenherstelling op hoek Corbiestraat-Rondplein herstart op 22 februari

tweede fase natuursteen two store
donderdag 18 februari 2021

Op maandag 22 februari start de aannemer opnieuw met het herstellen van de natuursteenklinkers op de hoek van Corbiestraat - Rondplein. Door het aanhoudende winterweer met sneeuw, regen en vriestemperaturen lagen de herstellingen noodgedwongen meerdere weken stil.

De natuursteenverharding op het kruispunt Corbiestraat - Rondplein werd al vernieuwd, nu neemt de aannemer de aanpalende voetpaden onder handen. Deze deelfase duurt vier weken, onder voorbehoud van het weer en onvoorziene werfomstandigheden. We bespreken momenteel met de aannemer de verdere planning voor de volgende fasen. Zodra we hierover meer informatie hebben, communiceren we meteen.

Bereikbaarheid Corbiestraat - Rondplein

De Corbiestraat blijft tijdens deze fase onbereikbaar via het Rondplein. Auto’s die het eerste deel van de Corbiestraat (ter hoogte van nummer 19 tot en met nummer 1) willen bereiken, rijden via de Boerenkrijgstraat.

Het Rondplein zelf blijft bereikbaar. Het tweerichtingsverkeer geldt ook nog steeds. Zo kunnen geparkeerde auto’s het plein eenvoudig afrijden volgens de oude situatie.

Fietsers en voetgangers kunnen op elke moment de werfzone passeren. We voorzien een veilige doorgang langs Two Store. De handelszaak zelf blijft ook bereikbaar.

Groter herstellingsproject

De werken passen in een groter herstellingsproject waarbij tien werfzones in het Centrum door aannemer Krinkels structureel worden hersteld. Elke herstelling omvat het uitbreken van de bestaande natuursteenklinkers, het vernieuwen van de fundering en het herplaatsen van alle ‘gekuiste’ klinkers. De herstellingen concentreren zich op plaatsen waar auto’s en vrachtwagens door de draaibewegingen de stenen loswrikken. De werken zijn absoluut nodig om losliggende stenen - en dus risico op vallen door voetgangers - te vermijden.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 07 11, communicatie@gemeentemol.be, www.gemeentemol.be/natuursteencentrum